Hlavní obsah

Juventus se proti bodovému odpočtu hodlá odvolat, fanoušci protestovali

Zástupci Juventusu Turín se hodlají odvolat proti odpočtu 15 bodů v probíhajícím ročníku italské fotbalové ligy kvůli finančním podvodům při přestupech. Kluboví právníci čekají na zveřejnění důvodů verdiktu z minulého týdne, aby se mohli obrátit na nejvyšší sportovní soud při Italském olympijském výboru. Fanoušci slavného klubu při nedělním domácím utkání s Bergamem protestovali proti bývalému vedení, v němž dlouho působil i Pavel Nedvěd.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Fanoušci Juventusu.

Článek

"Budeme se bránit u soudu. Musíme být připraveni na všechno," řekl nový ředitel Juventusu Maurizio Scanavino, podle kterého je rozhodnutí o odpočtu nefér.

Vedení Juventusu bylo obviněno, že v letech 2018 až 2020 si z přestupů fotbalistů bralo protiprávní provize a investorům vykazovalo falešné zisky. Stejnému obvinění čelil klub už loni, kdy byl ale zproštěn viny. Provinění odmítal i nyní, v listopadu ale skončila kompletní správní rada včetně dlouholetého předsedy Andrey Agnelliho nebo bývalého kapitána české reprezentace a viceprezidenta Staré dámy Nedvěda.

Nedvěd dostal minulý týden osmiměsíční zákaz působení ve fotbale. Agnelli a bývalý výkonný ředitel Maurizio Arrivabene obdrželi od sportovního tribunálu dvouletý zákaz činnosti. Nejvyšší trest za falšování přestupového účetnictví si vyslechl někdejší sportovní ředitel Juventusu Fabio Paratici, jenž ve fotbale nesmí působit dva a půl roku.

Juventus, který se po odečtu propadl z třetího na 11. místo, nakonec dostal od tribunálu přísnější tresty, než pro něj chtěli představitelé svazu. Ti požadovali odečtení devíti bodů, pro dlouholetou oporu klubu Nedvěda distanc na rok, pro Agnelliho na šestnáct měsíců a pro Paraticiho na dvacet.

Reklama