Hlavní obsah

Král střelců minulého ročníku italské ligy Osimhen opustí Neapol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší střelec minulého ročníku italské fotbalové ligy Victor Osimhen po sezoně odejde z Neapole. Prohlásil to šéf úřadujícího mistra Serie A Aurelio De Laurentiis. V prosinci nigerijský útočník prodloužil s Neapolí smlouvu do roku 2026. Kontrakt obsahuje podle italských médií výstupní klauzuli ve výši 130 milionů eur (3,2 miliardy korun).

Foto: Themba Hadebe, ČTK/AP

Nigerijský Victor Osimhen na Africkém poháru národů

Článek

„Máme o Osimhenovi jasno už od léta. Víme, že půjde buď do Realu Madrid, Paris St. Germain, nebo někam do Anglie,“ řekl De Laurentiis novinářům po pátečním jednání zástupců klubů italské ligy A v Miláně. Pětadvacetiletý Osimhen v minulých dnech během afrického šampionátu v Pobřeží slonoviny uvedl, že už má o své budoucnosti jasno.

Do Neapole přišel v roce 2020 z Lille za 70 milionů eur a stal se nejdražší posilou v historii klubu. V minulé sezoně dal Osimhen v italské lize 26 gólů a výrazně pomohl Neapoli k zisku prvního titulu po 33 letech. V tomto ročníku má na kontě osm branek v 18 soutěžních zápasech.

De Laurentiis také odmítl, že by trenéra Waltera Mazzarriho na lavičce Neapole mohl nahradit José Mourinho po nedávném konci v AS Řím. „Je to zábavný a impulzivní kouč, ale myslím, že jeho osudem teď nebude Itálie. Neapol rozhodně ne,“ řekl šéf momentálně devátého týmu italské ligy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články