Hlavní obsah

Lukaku zpět do Anglie? Zajímá se o něj vedoucí celek Premier League

Manchester/Praha

Návrat do Manchesteru? Podle ostrovních médií by se útočník Interu Milán Romelu Lukaku mohl v letním přestupovém okně vrátit do Anglie. Ovšem ne na Old Trafford, kde v minulosti působil, nýbrž k městskému rivalovi Manchesteru City. Bohatý velkoklub hledá totiž náhradu za argentinského útočníka Sergia Agüera, jehož působení u Citizens se podle všeho chýlí pomalu ke konci.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Belgický fotbalista Romelu Lukaku nastřílel v aktuální sezoně za Inter Milán 20 gólů.

Článek

Aktuálně vedoucí celek Premier League Manchester City se podle britských médií poohlíží po náhradě za Agüera. Ten laboruje se zraněním, v aktuální sezoně nastoupil k pouze devíti utkáním a gólově se prosadil jen dvakrát. Po 10 letech služby na Etihad Stadium je tak k prodloužení kontraktu daleko a v létě by podle všeho měl měnit působiště.

Bohatí arabští majitelé už proto vyhlížejí patřičnou náhradu. A podle sportovního serveru The Athletic, který mývá často blízko k zákulisním informacím anglických velkoklubů, je Romelu Lukaku na seznamu vysněných posil City hodně vysoko.

Lukakuovi se v letošní sezoně daří. Pod Contem v Interu Milán už napříč soutěžemi nastřílel 20 branek a je hnacím motorem Nerazzurri v bodové stíhací jízdě za AC Milán v honbě za titulem pro mistra Serie A.

Belgický reprezentant ale není jediným útočníkem, kterého by si zástupci City dokázali představit na soupisce. Bohatý anglický klub chce v létě rovněž zabojovat o norského snipera Erlinga Haalanda.

Reklama

Související témata: