Hlavní obsah

Frosinone - Neapol 1:3Neapol zahájila obhajobu titulu vítězstvím 3:1 na hřišti Frosinone

Neapol zahájila obhajobu titulu v italské fotbalové lize vítězstvím 3:1 na hřišti nováčka Frosinone. Dva góly dal král střelců minulé sezony Osimhen. Na lavičce domácích se objevil devatenáctiletý odchovanec Baníku Ostrava Daniel Macej, do hry však nezasáhl.

Foto: Alfredo Falcone, ČTK/AP

Útočník fotbalové Neapole Osimhen. (ilustrační foto)

Článek

Neapol vede nový trenér Rudi Garcia, který nahradil strůjce mistrovského titulu Luciana Spallettiho, jenž povede italskou reprezentaci. Garciovi svěřenci už po sedmi minutách hry prohrávali, když se z penalty prosadil Harrví. Klub zpod Vesuvu však dokázal ještě do poločasu vývoj utkání otočit. Nejprve se trefil Politano a těsně před pauzou vstřelil branku Osimhen.

Ve druhém poločase bylo Frosinone blízko vyrovnání, Báezův přímý kop však mířil do tyče. Osimhen uklidnil příznivce úřadujícího mistra jedenáct minut před koncem.

Vicemistři z Interu Milán zvítězili doma nad Monzou 2:0. Oba dva góly vstřelil argentinský mistr světa Lautaro Martínez. Fiorentina bez nemocného Antonína Baráka vyhrála na hřišti navrátilce do nejvyšší soutěže FC Janov 4:1.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
Empoli - Hellas Verona 0:1 (75. Bonazzoli)
Frosinone - Neapol 1:3 (5. Harrví z pen. - 42. a 79. Osimhen, 24. Politano)
FC Janov - Fiorentina 1:4 (58. Birasci - 5. Biraghi, 11. Bonaventura, 40. González, 56. Mandragora)
Inter Milán - Monza 2:0 (8. a 76. Martínez)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články