Hlavní obsah

Nedvěd v problémech. Viceprezident Juventusu je opět vyšetřován

Patnáct funkcionářů Juventusu včetně viceprezidenta Pavla Nedvěda je opět vyšetřováno kvůli podezření z falšování účetnictví a nejasnostem při přestupech fotbalistů. S odvoláním na turínskou prokuraturu o tom informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Nedvěd během utkání italské Serie A.

Článek

Vedení Juventusu je podezřelé, že v letech 2018 až 2020 si z transferů bralo protiprávní provize a investorům vykazovalo falešné zisky. Kromě Nedvěda jsou mezi vyšetřovanými i šéf klubu Andrea Agnelli a výkonný ředitel Maurizio Arrivabene.

Prokuratura vyšetřuje Juventus od loňska. Letos v dubnu byli Nedvěd i další činovníci Juventusu obviněni, soud je však obžaloby zprostil. Pro bývalého kapitána české reprezentace tehdy státní zástupce požadoval osmiměsíční zákaz činnosti.

Juventus v reakci uvedl, že je přesvědčen, že "dodržoval zákony a pravidla, jimiž se řídí finanční vztahy" a že se choval v souladu s "mezinárodními zvyky fotbalového průmyslu". Právní zástupci Juventusu a Agnelliho řekli, že sportovní soudy už dvakrát klub zbavily obvinění z podvodů a že od té doby není v případu nic nového.

Reklama

Související témata: