Hlavní obsah

Neočkovaní hráči by měli mít nižší plat, myslí si legenda italského fotbalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří k ikonám italského fotbalu, svým názorem ale nejspíš nemalou část společnosti zvedne ze židle. Bývalý elitní trenér a hráč Fabio Capello si myslí, že fotbalistům, kteří dobrovolně nepodstoupí vakcinaci proti covidu-19, by se mělo sáhnout na peníze. Řekl to v rozhovoru pro italský sportovní deník La Gazzetta dello Sport.

Foto: Profimedia.cz

Italský trenér Fabio Capello na archivním snímku

Článek

V Itálii se v souvislosti s vakcínami utahují šrouby. Na Apeninském poloostrově nejnověji platí zkrácená doba platnosti očkovacího pasu a také to, že kdo chce hrát týmový sport (i venku) musí být očkován.

Což mimo jiné znamená, že se proti covidu budou muset nechat očkovat všichni profesionální fotbalisté v zemi. Části hráčů se takový nátlak nelíbí, ale někdejší kouč AC, Juventusu nebo anglické reprezentace Capello pro ně nemá žádné pochopení.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený La Gazzetta dello Sport (@gazzettadellosport)

„Kdo si nenechá dát vakcínu, je sobec, ohrožuje společnost a měl by mu být snížen plat," volá Capello po tvrdých restrikcích vůči těm, kteří mají na vakcinaci odlišný názor.

Italská Serie A se po zimní pauze rozběhne už ve čtvrtek. V zemi stoupají počty pozitivních případů v souvislosti s nakažlivější variantou omikron.

„Nemyslím si, že liga bude muset být kvůli omikronu zastavena. Ti, kteří jsou očkovaní, budou mít hladký průběh a jejich zotavení bude probíhat rychle," myslí si Capello.

Podle deníku La Gazzetta dello Sport podstoupilo v Itálii vakcinaci zatím přibližně 98 % profesionálních fotbalistů.

Reklama