Hlavní obsah

Pitva příčinu úmrtí fotbalisty Morosiniho z Livorna neodhalila

Příčina úmrtí fotbalisty druholigového Livorna Piermaria Morosiniho je i po šestihodinové pitvě nejasná. Tělo pětadvacetiletého záložníka, který zkolaboval při sobotním utkání v Pescaře, proto bude podle lékařů podrobeno dalším testům.

Foto: Fabio Urbini, Reuters

Záchranáři poskytují první pomoc Piermariu Morosinimu, který zkolaboval na hřišti během zápasu druhé italské ligy mezi Pescarou a Livornem.

Článek

"Nezjistili jsme nic, co by nám pomohlo chlapcovu smrt objasnit," citovala agentura Reuters Christiana D'Ovidia. "Musíme provést další podrobnější testy včetně toxikologického," dodal lékař.

Úřady současně vyšetřují okolnosti Morosiniho smrti, protože příjezd sanitky na stadion byl údajně zpožděn kvůli špatně zaparkovanému policejnímu vozu. Zodpovědný policista už byl na vlastní žádost vyřazen ze služby a čeká ho suspendace v rozpětí jedenácti dní až půl roku.

Morosiniho pohřeb by se měl uskutečnit ve čtvrtek v Bergamu. Ještě před tím má být rakev vystavena na stadionu v Livornu, kde zesnulý fotbalista hostoval z Udine. "Organizujeme procesí kolem stadionu a zúčastní se ho celý tým. Před celým městem tak uctíme jeho Piermariovu památku," uvedl prezident livornského klubu Aldo Spinelli. Funkcionář také oznámil, že klub vyřadí číslo 25, které Morosini nosil na dresu. Stejný krok už v neděli učinila Vicenza, kde Morosini v minulosti hrával.

Ve stínu Morosiniho smrti byly o víkendu odloženy všechny zápasy první a druhé ligy na 25. dubna. Vedení italského svazu dnes navíc rozhodlo, že do neděle bude každému utkání předcházet minuta ticha.

Hráčská asociace spolu s Udine mezitím uspořádala finanční sbírky na podporu Morosiniho postižené sestry. Její a záložníkova matka zemřela, když bylo Morosinimu patnáct let. O dva roky ji následoval otec a krátce na to zemřel i jejich bratr.

Reklama

Související témata: