Hlavní obsah

Udine - Catania 1:0Plašilova Catania prohrála počtvrté za sebou a zůstala poslední

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Catanie s českým záložníkem Jaroslavem Plašilem prohráli v dohrávce 31. kola italské ligy 0:1 v Udine a po čtvrté porážce za sebou zůstali v tabulce poslední. Jediný gól zápasu vstřelila v 68. minutě ikona domácího týmu Antonio di Natale.

Foto: Francesco Speranza, ČTK/AP

Hernanes z Interu Milán oslavuje se spoluhráčem Jesúsem svůj gól v ligovém utkání proti Livornu.

Článek

Druhým hrdinou Udine byl teprve sedmnáctiletý gólman Simone Scuffet, jenž při tlaku hostující Catanie předvedl několik skvělých zákroků. Na gól nedosáhl ani Plašil, jenž měl v průběhu zápasu minimálně tři velmi dobré šance.

Šestatřicetiletý Di Natale rozhodl utkání efektní hlavičkou v pádu a jedenáctým gólem v sezoně zařídil třetí domácí vítězství Udine 1:0 za sebou. Catania prohrála šestý z posledních sedmi zápasů a ztrácí šest bodů na příčky zaručující záchranu.

V druhém pondělním utkání ztratil Inter Milán body v Livornu a po výsledku 2:2 potvrdil pozici remízového krále Serie A. Třináctou remízu v sezóně uhrál Inter i přesto, že v poločase vedl 2:0. Konečnou podobu výsledku dal pět minut před koncem po chybě hostů Innocent Emeghara. Inter je v tabulce pátý s odstupem 15 bodů na třetí Neapol, jež drží poslední místo pro postup do Ligy mistrů.

Italská fotbalová liga - 31. kolo:
Udine - Catania 1:0 (68. Di Natale)
Livorno - Inter Milán 2:2 (54. Paulinho, 85. Emeghara - 37. Hernanes, 45. Palacio).

Reklama

Související témata: