Hlavní obsah

Benátky - AC Milán 0:3Pohodová výhra. AC Milán se posouvá do čela neúplné tabulky

Fotbalisté AC Milán zvítězili v 21. kole italské ligy na hřišti Benátek 3:0 a posunuli se s 48 body do čela neúplné tabulky. Oproti Interu mají dvoubodový náskok, jejich městský rival má však k dobru dva zápasy. Dnes večer hraje proti Laziu Řím.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Fotbalisté AC Milán se radují z branky

Článek

Svěřenci trenéra Pioliho se dostali do vedení už ve druhé minutě, kdy se trefil Ibrahimovic. Čtyřicetiletý švédský útočník se střelecky prosadil proti 80. týmu z nejlepších pěti lig Evropy a stal se od roku 2000 teprve druhým hráčem po Cristianu Ronaldovi, jemuž se tento počin povedl.

Náskok "Rossoneri" zvýšil na začátku druhé části Theo Hernández a tentýž hráč proměnil v 59. minutě i pokutový kop po ruce rakouského obránce Svobody, který obdržel červenou kartu.

AC Milán vyhrál v lize třetí zápas po sobě, Benátky čekají na vítězství v soutěži již sedm utkání.

Utkání mezi FC Turín a Fiorentinou bylo kvůli opatřením proti šíření koronaviru odloženo na pondělí, duel Cagliari s Boloňou se odehraje v úterý. Kvůli rostoucímu počtu pozitivních případů koronaviru kluby v sobotu odsouhlasily, že se od 15. ledna do 5. února uskuteční zápasy Serie A před maximálně pěti tisíci fanoušky v hledišti.

Italská fotbalová liga - 21. kolo:
Benátky - AC Milán 0:3 (48. a 59. z pen. T. Hernández, 2. Ibrahimovic),
14:30 Empoli - Sassuolo,
16:30 Neapol - Sampdoria Janov, Udine - Bergamo,
18:30 AS Řím - Juventus Turín, FC Janov - Spezia,
20:45 Hellas Verona - Salernitana, Inter Milán - Lazio Řím,
Cagliari - Boloňa, FC Turín - Fiorentina byly odloženy.

Reklama

Související témata: