Hlavní obsah

Skandál v italské lize! Fanoušek napadl fotbalistu, vyhrožoval mu smrtí

V pondělním utkání 36. kola italské Serie C mezi Foggií a Catanzarem došlo k nepříjemnému incidentu. Ve chvíli, kdy se bývalý hráč Foggie, který nyní obléká dres soupeře, Pietro Iemmello za stavu 5:1 pro hosty chystal zahrát pokutový kop, ho napadl jeden z neukázněných fanoušků, který vběhl na hřiště. Iemmello se naštěstí ráně pěstí vyhnul, protože „fanoušek“ upadl. Když ho odváděli ze hřiště, tak hráči ještě stihl gestem naznačit, že mu podřízne krk.

Foto: @footballitalia, Twitter

Příznivec Foggie zaútočil na hráče Iemmella.

Článek

Bývalý hráč Foggie Iemmello dal v utkání během prvního poločasu dvě branky a za stavu 1:5 pro domácí se v tom druhém chystal k rozehrání sporně nařízeného pokutového kopu. Domácí fanoušci na hřiště házeli různé předměty, včetně světlice, která skončila na brankové čáře.

V nestřeženém momentu na hřiště vtrhl jeden z příznivců Rossoneri a chystal se Iemmellemu dát pěstí. Fotbalista stihl včas zareagovat, utekl a fanoušek upadl na zem. Když ho ochranka ze hřiště odváděla, naznačoval Iemmellemu, že mu podřízne krk. Útočník se po tomto incidentu již k penaltě neodhodlal a pro jistotu vystřídal. Podle informací z italských médií však ani na lavičce nebyl v bezpečí a čelil dalšímu útoku.

K penaltě se pak postavil jeho spoluhráč Sounas, který neproměnil. Catanzaro ale i tak vyhrálo vysoko 6:2. Za chování fanoušků se po zápase omluvil i předseda Foggie Nicola Canonico. „Vidět tato gesta je ostudné. Byli jsme svědky něčeho nepochopitelného. Omlouvám se za sebe i za celý tým," uvedl Canonico s tím, že je rozhořčen a udělá vše pro to, aby výtržníka dopadli.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.