Hlavní obsah

Slavný trenér po výhře řádil jako utržený z řetězu. Choval jsem se jako dítě, řekl

Řím/Praha

Má za sebou neuvěřitelný tisíc odkoučovaných zápasů. Po tom jubilejním výhru svých svěřenců oslavil slavnostním sprintem po postranní čáře. Portugalský trenér AS Řím José Mourinho po vítězném gólu El Shaarawyho proti Sassuolu v nastaveném čase běžel slavit až pod kotel domácích fanoušků.

Foto: Alfredo Falcone / LaPresse, ČTK/AP

Portugalský trenér AS Řím José Mourinho zápas se Sassuolem hodně prožíval.

Článek

Nové angažmá si po vyhazovu z Tottenhamu nehledal dlouho. O služby „The Special One" projevil zájem AS Řím a Mourinho se nenechal dlouho přemlouvat. Klub koučuje od léta a zatím se mu daří. Po vítězství nad Sassuolem 2:1 dokonce Řím vede celou soutěž.

Římané se pár minut před koncem první půle dostali do vedení, ale po dvaceti minutách vyrovnal Djuričič. Mourinhovi svěřenci se však s remízou v koučově tisícím zápase nechtěli smířit. V poslední minutě výhru domácím zajistil parádní střelou od tyče do sítě Stephan El Shaarawy.

V tu chvíli vybuchl gejzír radosti téměř na celém stadionu, a hlavně na lavičce Říma, odkud vyběhl Mourinho se zaťatou pěstí a s radostným výrazem na tváři za svými svěřenci pod kotel domácích. „Několik dní jsem sobě i týmu lhal, že 1000. zápas pro mě není důležitý, ale měl jsem neuvěřitelný strach z prohry," přiznal trenér.

„Naštěstí jsme vyhráli a já jsem běžel jako dítě, cítil jsem se na 12 let, ne na 58," řekl po zápase.

Reklama

Související témata: