Hlavní obsah

Trenér Lazia pohrozil odchodem kvůli špatné trávě

Trenér Lazia Maurizio Sarri zkritizoval stav trávníku na domácím Olympijském stadionu a dokonce pohrozil odchodem, pokud nedojde k nápravě. Společnost zodpovědná za hrací plochu na stadionu, na němž domácí zápasy v lize a pohárech hrají AS Řím a Lazio, se hodlá se zkušeným koučem sejít.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Reakce kouče Lazia Maurizia Sarriho během utkání s Udine.

Článek

"Jsem trenér, který pro tenhle typ trávníku není vhodný. Takže pokud tenhle trávník zůstane, měl by se klub poohlédnout po novém trenérovi," řekl třiašedesátiletý Sarri pro DAZN.

Podle bývalého kouče Neapole, Chelsea či Juventusu přispěl špatný stav trávníku v neděli k tomu, že Laziu remízou 0:0 s Udine skončila po čtyřech zápasech vítězná série v Serii A. "Měli jsme velmi silného soupeře, fyzický a čerstvý tým, zatímco my absolvovali třetí zápas během sedmi dnů. A když máte hrát na takovém trávníku, je to problém. Jsem trenér, který chce po týmu 700 přihrávek do nohy každý zápas, ale to se na tomhle hřišti nedá," uvedl Sarri.

Společnost Sport e salute, jež je za hrací plochu Stadia Olimpico zodpovědná, se chce se Sarrim sejít. Slíbila také, že během přestávky kvůli mistrovství světa v Kataru bude položen nový trávník.

Reklama