Hlavní obsah

Udine a Lazio nevyužily možnost posunout se do čela italské ligy

NEAPOL

Fotbalisté Udine a Lazia nevyužili v italské lize příležitost dostat se na první místo tabulky. Římský tým remizoval doma 1:1 s Catanií, Udine ztratilo všechny body v Neapoli po porážce 0:2. Ve vedení tak zůstal Juventus, který v úterý přehrál Fiorentinu 2:1.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Fotbalisté AC Milán rozstříleli Parmu

Článek

Udine mělo před zápasem v Neapoli na kontě jedinou inkasovanou branku, gólman Handanovič ale v 9. kole nebyl ve formě. Několika hrubkami nabídl soupeři brankové příležitosti, Neapol ale skórovala po vlastních akcích. Skóre otevřel Lavezzi a na konečných 2:0 uzavřel po vydařeném signálu Maggio ještě před půlí.

Lazio vedlo nad Catanií díky bance Miroslava Kloseho, jenže soupeř po hodině hry vyrovnal. Vítězný gól a posun před Juventus nezařídil ani střídající český útočník Libor Kozák, římský tým tak zůstal s 15 body třetí.

Janovu znovu pomohl k bodům střídající Slovák Juraj Kucka. V minulém kole nahrál na vyrovnávací gól proti Juventusu, dnes v předposlední minutě potopil AS Řím. Janov se díky brance bývalého sparťana na 2:1 vyhoupl na sedmou příčku.

Už jen dva body ztrácí na čelo mistrovský AC Milán. Výhru nad Parmou 4:1 zařídil hattrickem Antonio Nocerino. Další brankou pomohl soupeři Plzně ve skupině Ligy mistrů k třetímu vítězství v řadě Zlatan Ibrahimovic.

Milánské mužstvo nastoupilo v sestavě: Abbiati - Abate (78. Mexés), Bonera, Silva, Taiwo - Aquilani (72. Emanuelson), Ambrosini, Nocerino - Boateng - Ibrahimovic (75. Robinho), Cassano.

Do utkání mezi Chievem a Boloňou nezasáhl český záložník Kamil Vacek, který proseděl zápas na lavičce domácích. Boloňa vyhrála 1:0.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:
AC Milán - Parma 4:1 (30., 32. a 90.+1 Nocerino, 73. Ibrahimovic - 78. Giovinco), Bergamo - Inter Milán 1:1 (44. Denis - 32. Sneijder), Cesena - Cagliari 1:1 (45. Candreva z pen. - 20. Nené z pen.), Chievo - Boloňa 0:1 (53. Acquafresca), FC Janov - AS Řím 2:1 (38. Jankovič, 89. Kucka - 82. Borini), Lazio Řím - Catania 1:1 (17. Klose - 63. Bergessio), Neapol - Udine 2:0 (20. Lavezzi, 44. Maggio), Novara - Siena 1:1 (80. Gemiti - 17. Calaio).

Reklama

Související témata: