Hlavní obsah

V Salernitaně podruhé během měsíce skončil kouč Nicola, klub už našel náhradu

Trenér fotbalistů Salernitany Davide Nicola dostal podruhé během měsíce vyhazov, tentokrát ale už definitivní, protože vedení italského klubu se na rozdíl od minulého případu podařilo najít náhradu. Šestnáctý tým Serie A povede Portugalec Paulo Sousa. Klub ze Salerna na svém webu oznámil, že dvaapadesátiletý kouč už dnes vedl poprvé trénink.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Davide Nicola ještě jako kouč Salernitany

Článek

O tři roky mladší Nicola se dočkal odvolání původně už 16. ledna den po debaklu 2:8 na hřišti Bergama. O dva dny později ho ale klubové vedení povolalo zpět, protože se nepodařilo najít nástupce.

Tým z Kampánie od té doby prohrál tři ze čtyř zápasů, naposledy v pondělí 0:1 na hřišti Verony, která se na první sestupové příčce přiblížila k Salernitaně na rozdíl čtyř bodů.

Sousa, bývalý záložník Juventusu, Interu Milán, Benfiky či Dortmundu, naposledy trénoval brazilské Flamengo, působil i v Leicesteru, Fiorentině nebo Bordeaux, k ligovým titulům přivedl Basilej a Maccabi Tel Aviv. Rok byl i koučem polské reprezentace.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.