Hlavní obsah

VIDEO: Další banán přistál u hráče tmavé pleti. Tentokrát u fotbalisty AC Milán

Řím
Aktualizováno

Jen několik dní poté, co ve světě vyvolala velký ohlas kauza s banánem, který kdosi hodil k fotbalistovi Barcelony Dani Alvesovi, se podobná událost stala v italské Serii A. V nedělním utkání 37. kola jeden z fanoušků Bergama vhodil banán poblíž Kévina Constanta z AC Milán. Sportovní tribunál už potrestal Bergamo pokutou.

Po Kévinovi Constantovi hodili příznivci Bergama banán.

 
Článek

Alves slupl banán hozený fanouškem

K incidentu došlo ve druhé půli. Banán přilétl k pravé postranní čáře poblíž reprezentanta Guineje. Constant ho sebral a šel za hlavním rozhodčím. „Mám ho taky sníst?" zeptal se v narážce právě na incident Alvese.

K Alvesovi přistál banán ve španělské nejvyšší soutěži ve chvíli, kdy se chystal kopat rohový kop. Obránce katalánského celku nezaváhal, oloupal ho a snědl, což vyvolalo obrovský ohlas po celém světě. Později se začalo spekulovat o tom, že šlo o reklamní akci.

Villarreal musel za chování fanouška zaplatit pokutu 12 tisíc eur (cca 329 tisíc korun). Výrazně vyšší pokutu dostalo Bergamo, jež musí zaplatit 40 tisíc eur (1,1 miliónu korun). Zároveň klubu hrozí uzavření části tribuny. Vzhledem k tomu, že se jednalo o první prohřešek, jedná se o podmíněný trest s ročním odkladem.

Hned po zápase odsoudil čin trenér Atalanty Stefano Colantuono. "Kdo hodil banán na hřiště, si zaslouží, aby po něm hodili zpátky kokos. Zkazili jinak skvělé odpoledne," prohlásil kouč. Následně se ještě prezident Bergama Antonio Percassi telefonicky omluvil svému milánskému protějšku Adrianu Gallianimu a plánoval zavolat také samotnému hráči.

Reklama

Související témata: