Hlavní obsah

VIDEO: Po úmrtí fotbalisty volá italská vláda po důkladných prohlídkách

Po úmrtí fotbalisty druholigového Livorna Piermaria Morosiniho na srdeční kolaps při sobotním utkání na hřišti Pescary volá italská vláda po důkladnějších zdravotních prohlídkách sportovců.

Kolaps hráče Livorna Piermaria Morosiniho

 
Článek

"Morosiniho smrt není první tragédií, která otřásla italským sportem. Musíme se ptát, jestli by se nemělo provádět víc a důkladnějších kontrol. Už se nikdy nesmí stát, aby pětadvacetiletý člověk zemřel při fotbale," uvedl italský ministr sportu Piero Gnudi.

Podobné neštěstí otřáslo sportem na Apeninském poloostrově před třemi týdny, kdy po infarktu během utkání zemřel bývalý reprezentant ve volejbale Vigor Bovolenta.

Přesnou příčinu Marosiniho smrti určí až nařízená pitva. Podle agentury APA není vyloučeno, že úmrtí bývalého italského reprezentanta do 21 let mohla způsobit výduť cévy po střetu s protihráčem.

Marosini zkolaboval ve 31. minutě utkání, které zůstalo nedohráno. Lékaři se ho ještě na trávníku pokoušeli oživit masáží srdce a defibrilátorem, během převozu do nemocnice však hráč zemřel.

Po tragédii odvolal italský svaz všechna víkendová utkání první a druhé fotbalové ligy. Náhradní termín určil na 25. dubna.

Reklama

Související témata: