Hlavní obsah

VIDEO: V druhé italské lize zemřel po zástavě srdce fotbalista Livorna

Pescara
Aktualizováno

Fotbalista druholigového Livorna Piermario Morosini zemřel poté, co zkolaboval během dnešního utkání na hřišti Pescary. Pětadvacetiletý záložník, jenž v Livornu hostoval z prvoligového Udine, dostal v sanitce zástavu srdce. K uctění jeho památky národní svaz zrušil všechny víkendové prvoligové a druholigové zápasy.

Kolaps hráče Livorna Piermaria Morosiniho

 
Článek

Morosini se zhroutil na trávník v 31. minutě zápasu. Lékařský tým mu okamžitě na hřišti poskytl první pomoc použitím defibrilátoru a masáže srdce. Když byl odvážen na nosítkách, byl podle všeho při vědomí.

"Díval se mi do očí, když ho nakládali do sanitky," uvedl Danilo Iannascoli, generální manažer domácí Pescary, kterou trénuje Čech Zdeněk Zeman.

Cestu na trávník blokovalo sanitce auto dopravní policie

Podle italských médií se nemohla sanitka dlouho dostat na trávník, protože cestu blokovalo zaparkované auto dopravní policie. "Nevím, jestli tu byla ambulance pozdě, ale vím, že vjezd na hřiště byl zablokován autem," uvedl Iannascoli.

Morosini poté v sanitce utrpěl zástavu srdce a další oživování už bylo marné. "Bohužel, už dorazil do nemocnice mrtvý. Dělali jsme, co se dalo, ale už se neprobral," uvedl kardiolog z nemocnice v Pescaře Leonardo Paloscia.

O víkendu se Serie A a B hrát nebude

Utkání bylo po Morosiniho kolapsu předčasně ukončeno, někteří fotbalisté opouštěli hřiště v slzách. Generální ředitel Antonello Valentini těsně před plánovaným výkopem utkání AC Milán - Janov oznámil, že kvůli tragické události se už tento víkend nebudou hrát žádné zápasy Serie A a B.

Morosini je bývalý italský reprezentant do 21 let, zúčastnil se finálového turnaje mistrovství Evropy v roce 2009. Zemřel přesně čtyři týdny poté, co během duelu Anglického poháru utrpěl zástavu srdce Fabrice Muamba z Boltonu. Někdejší hráč anglické jednadvacítky se v nemocnici nečekaně rychle zotavil.

Reklama

Související témata: