Hlavní obsah

Zabiju se, když mi prokáží ovlivňování zápasů, dušuje se bouřlivák Gattuso

Řím

Velkého bouřliváka a světového fotbalového šampióna z roku 2006 Gennara Gattusa šokovala nařčení z manipulace zápasů v italské Serii A. Někdejší hvězdě AC Milán už policie kvůli tomuto podezření prohledala dům. Bývalý řízný středopolař ale jakoukoliv nekalou činnost odmítá a hodlá své jméno zcela očistit.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Bývalý italský reprezentant Gennaro Gattuso.

Článek

Ve svém vyjádření v italském tisku neváhal použít silná slova. „Nikdy mě ani na okamžik nenapadlo, že bych mohl nějak nekale ovlivnit zápas. Kdyby se něco takového prokázalo, raději bych vyšel na ulici a zabil se," cituje bývalého fotbalistu a současného trenéra list La Repubblica.

V souvislosti s touto kauzou vyšetřuje italská policie dalších dvacet lidí a provedla razii celkem v šestnácti domech.

„Každý, kdo mě zná, ví, že nesnesu porážku ani v tréninkovém zápase, dokonce ani v karetních hrách s kamarády. Jsem naštvaný a cítím urážku. Chci se od všeho očistit, aby na mé kariéře neulpěla skvrna. Nikdy v životě jsem nesázel," dušoval se Gattuso.

Gattusův právník Andre D'Amico potvrdil, že jeho klient byl podezřením šokován. „Zůstáváme ale v klidu. Musíme být trpěliví a sledovat, jak se bude vyvíjet vyšetřování. To, že je vyšetřován, vůbec nic neznamená. Z toho, co víme, může jít o falešná obvinění. Když jste slavný hráč, vaše jméno se snadno stane terčem podobných věcí," uvedl D'Amico.

Reklama

Související témata: