Hlavní obsah

Šestnáct žlutých karet najednou. Vesnička z Litoměřicka pobavila fotbalovým unikátem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozoruhodný počin. Fotbalisté Úpohlav, hrající čtvrtou třídu v okrese Litoměřice, se zapsali do kronik kopané tak, jako snad nikdo před nimi. V 82. minutě utkání proti Libochovanům totiž obdrželo od hlavního arbitra žlutou kartu hned šestnáct jejich hráčů naráz! Ale nelekejte se. K žádné hromadné inzultaci rozhodčího, nebo čemukoliv podobnému nedošlo. Vysvětlení je naopak velmi veselé.

Foto: Právo, Právo

Žlutých karet se rozdalo 16!

Článek

V inkriminovaném momentu Úpohlavy prohrávaly již 0:6, přesto se jim ale podařilo dosáhnout čestného zásahu zásluhou Martina Blížila. Načež následovala naprosto bezprecedentní situace. Všichni hráči, včetně brankáře i náhradníků, totiž snížení oslavili hromadným svlečením dresů, takže dle regulí museli být potrestáni žlutou kartou. Naštěstí se pro každého jedince jednalo o první napomenutí v zápase, celkem jich padlo zmíněných šestnáct.

O kuriozitu se jako jeden z prvních na sociální síti X (dříve Twitter) podělil bývalý ligový fotbalista a nyní televizní expert Zdeněk Folprecht. „Nevíte někdo, co se dělo po prvním vstřeleném gólu hostů?“ tázal se, a přiložil snímek obrazovky coby důkaz bizarní situace.

S vysvětlením přispěchal klubový Facebook Úpohlav. „Poslední zápas nedopadl úplně podle našich představ, hru raději hodnotit nebudeme. K udivení všech přítomných ale naši hráči možná dosáhli světového rekordu, když při snižující brance všichni svlékli dres a rozhodčí nestačil žlutit. Když se nedaří výsledkově, smysl pro humor očividně nechybí,“ stálo v příspěvku.

Celé Úpohlavy mají přitom dle oficiálních údajů pouhých 276 obyvatel. Za (možná ne zcela pravdivého) předpokladu, že všichni fotbalisté přímo z vesnice pochází, by to znamenalo, že přibližně každý sedmnáctý až osmnáctý Úpohlavan viděl během uplynulého víkendu žlutou kartu. Důchodce a novorozeňata nevyjímaje…

Mimochodem, netradiční gólová radost asi řádně šokovala i soupeře. Ten totiž inkasoval ještě jednou, po závěrečném hvizdu tak na výsledkové tabuli svítilo skóre 6:2 pro Libochovany. Třeba se tak obdobné taktiky v podání Úpohlav, které jsou v soutěži zatím předposlední a za podzim získaly pouhé tři body, dočkáme ještě někdy v budoucnu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.