Hlavní obsah

Staněk o comebacku: Krásné pocity. Jen nevím, jestli v helmě vypadám dobře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Platil za trumf v rukávu plzeňských fotbalistů při nedělním vítězství 2:1 na půdě Slavie. Brankář Viktorie Jindřich Staněk se nečekaně vrátil na trávník ani ne měsíc poté, co v utkání s Jabloncem (3:2) a souboji s Václavem Drchalem utrpěl otřes mozku. Jeho hlavu přitom po vzoru Petra Čecha zdobila slušivá helma. „Sedí mi dobře, jen nevím, jestli v ní dobře i vypadám,“ s úsměvem vyprávěl 27letý gólman pro klubovou televizi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Jindřich Staněk během utkání na Slavii.

Článek

V Edenu to dlouho vypadalo, že Staněk prakticky nebude mít na práci vůbec nic. Proti úvodnímu gólu utkání z hlavy Micka van Burena zasáhnout nemohl, a jinak jej sešívaní v řádné hrací době neprověřili. Během nastaveného času o sobě ale plzeňská jednička mezi tyčemi dala vědět, když akrobaticky vytáhla nad břevno nepříjemnou střelu Lukáše Masopusta, čímž přispěla k první výhře Viktorie na Slavii od roku 2014.

„Jsou to krásné pocity, výsledkově jsme zápas zvládli za tři body,“ radoval se Staněk. „Také mě těší, že jsem se mohl vrátit relativně brzy, protože to v plánu úplně nebylo,“ přiznal poté.

O originální, a zřejmě ne tak rychlé strategii comebacku ale raději mlžil. „Všichni jsme měli zájem na tom, abych nastoupil co nejdříve, vyšetření byla v pořádku. Ale tohle bych si nechal pro sebe,“ odvětil na otázku, kdy od lékařského týmu dostal zelenou.

Staňkův start se neobešel bez již zmíněné helmy, která se dříve stala poznávacím Petra Čecha, ve své době jednoho z nejlepších gólmanů světa. Její nošení ale brankáři Viktorie potíže nečinilo. „Je to o zvyku, nemyslím si, že by to pro mě byl nějaký problém. Nosil jsem ji celý týden,“ prozradil, že bez ochranného náčiní se neobešel ani při tréninkových jednotkách.

Staněk v Edenu mezi tyčemi nahradil teprve osmnáctiletého Viktoria Baiera, který platil za solidní záskok. Vždyť při své soutěžní premiéře v A-týmu vychytal čisté konto na půdě Dinama Záhřeb a ani proti Karviné, které Plzeň překvapivě podlehla, se neprezentoval ve špatném světle. Uzdravený Staněk jej ale do branky zřejmě jen tak nepustí. Dá se tak očekávat, že se v základní jedenáctce čtvrtečního duelu proti Záhřebu, v němž si Plzeň může předčasně zajistit vstupenku do jarní fáze Konferenční ligy, bude opět figurovat v základní sestavě právě on.

„Víme, o co hrajeme. Chceme před našimi fanoušky udělat další výhru v Evropě. Budu strašně rád, když bude plný dům. Věřím, že to zvládneme,“ burcoval Staněk. A příznivci Viktorie zase věří, že jejich oblíbenec, doplněn o netradiční helmu, ke kýženému triumfu a z toho plynoucímu postupu opět dopomůže nějakým tím povedeným zákrokem.

Reklama

  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.