Hlavní obsah

Skopje nesmíme podcenit, uvědomuje si Kotrba

Karel Felt

Se zajímavými poznatky se vrátil ze Skopje trenér fotbalistů Sparty Jiří Kotrba. Vyřazení CSKA Moskva (1:2 a 1:1) s Jiřím Jarošíkem v sestavě si přál, ale makedonský celek Vardar Skopje rozhodně nepovažuje pro 3. předkolo Ligy mistrů za lehkého soupeře.

Foto: archiv

Jiří Kotrba

Článek

"Nesmíme si myslet jako Moskvané, že se nemůže nic stát a lehce postoupíme. Rozhodně si nemůžeme dovolit Skopje podcenit. Je ale jasné, že se od nás přes tohoto soupeře očekává postup do základní části Ligy mistrů," řekl Právu Jiří Kotrba.

Kotrbovy předpoklady, s nimiž do Skopje odlétal, se v podstatě naplnily. "Po vítězství v Moskvě nemuseli domácí nikam pospíchat. Hráli v rozestavení 5 - 4 - 1. Poměrně brzy však dostali gól a rozestavení změnili na 3 - 5 - 2. Znovu dokázali, jak umějí být nebezpeční v protiútocích a také zaslouženě vyrovnali," líčil trenér Letenských.

Pojede ještě na zahájení ligy

"Mají ve svém středu několik výborných fotbalistů, tři Brazilce a jednoho Nigerijce. Jejich defenzíva je velmi dobře propracovaná, CSKA téměř nepustili ani ke střelám za hranicí šestnáctky. V bízkosti svého pokutového území ani uvnitř totiž nenechají žádný volný prostor," dodal Kotrba.

Na soupeře se pojede podívat ještě jednou. "Podle mých informací hrají na pět obránců většinu zápasu. V neděli začíná jejich nejvyšší soutěž, hrají doma a budou muset útočit. Chci vidět, jak herně a takticky reagují na takovou situaci. Pak si dám dohromady všechny poznatky a připravím na soupeře taktiku," prozradil Kotrba. Ve Skopje při své návštěvě zároveň vybíral ubytování a podle jeho slov je na velmi dobré úrovni.

Reklama

Související témata: