Hlavní obsah

Souček a Coufal znovu v sešívaném dresu. Hráli pro dobrou věc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco se v Edenu vše chystalo na nedělní bouřlivou generálku před startem fotbalové Fortuna ligy proti německým Drážďanům (1:1), v Borovanech na Písecku oblékly sešívaný dres velké hvězdy slávistické minulosti i současnosti. Fanoušci mohli v rámci charitativního utkání vidět nejen Milana Škodu, Stanislava Tecla nebo Jiřího Bílka, největším lákadlem byla účast dvou reprezentantů a hráčů anglického West Hamu Tomáše Součka a Vladimíra Coufala.

Foto: Martin Malý

Vpravo Tomáš Souček a Vladimír Coufal jako členové Týmu legend Slavie při utkání v Borovanech na Písecku.

Článek
Fotogalerie

Coufal a Souček se v Česku objevili nedávno. Na „domácím“ stadionu v Edenu zvedli jako opory West Hamu nad hlavu pohár pro vítěze Konferenční ligy. V sobotu zavítali na poněkud skromnější hřiště a oblékli sešívaný dres u příležitosti premiérového zápasu Týmu legend Slavie a 60. výročí založení TJ Borovany.

„Počasí nám skvěle vyšlo, možná až moc, ale hlavní je, že přišlo hodně lidí a pomohli jsme dobré věci. Věřím, že si to všichni, kdo dorazili, užili stejně jako my. Pro mě to bylo krásné setkání. V době, kdy jsme vyhráli se Slavií tři tituly, jsme měli v kabině jednu z nejlepších part, co tam byla, tak jsem si na to dneska moc rád zavzpomínal,“ říká Coufal, který byl, stejně jako všichni členové Týmu legend, v jednom kole. Rozdával podpisy, pózoval na fotografiích.

„Jsem strašně rád, že jsem se mohl prvního zápasu tohoto týmu zúčastnit. Je to něco speciálního. Bylo skvělé se znovu vidět s klukama, přišlo hodně lidí a celkově tady panovala úžasná atmosféra. A ještě to bylo pro dobrou věc,“ doplňuje Souček.

Dres Slavie ale oblékli také stále aktivní hráči Stanislav Tecl a Milan Škoda. Druhý jmenovaný si dokonce ve druhé půli vzal rukavice, černý gólmanský dres a postavil se mezi tři tyče. V poli před ním se potili mimo jiné bývalý kapitán a aktuálně člen představenstva klubu Jiří Bílek nebo někdejší záložníci David Kalivoda a Karel Piták. Druhý jmenovaný je pak hlavním trenérem slávistických žen.

Tým legend nakonec vyhrál 10:3, důležitější ale je, že akce pod hlavičkou Nadačního fondu Slavie vynesla 120 tisíc korun, které směřovaly na pomoc Domovu pro osoby se zdravotním postižením ve Zběšičkách. Konkrétně hlavnímu organizátorovi TJ Borovany se podařilo získat 60 tisíc korun a fond jako spolupořadatel částku zdvojnásobil.

„Částku využijeme na sportovní a kulturní aktivity pro naše klienty. Těch máme ve Zběšičkách 76, přičemž nejmladšímu je 14 let a nejstaršímu je 56 let. V Písku, kde máme ještě denní a týdenní stacionář spolu s chráněným bydlením, pak máme 45 klientů,“ popisuje ředitel domova Pavel Pecháček.

„Celá myšlenka, která stála za vznikem tohoto jedinečného týmu, byla, aby svými výkony pomáhal tam, kde je to potřeba. Stejně jako vznikl Nadační fond Slavie, tak i Tým legend je součástí komplexní strategie společenské odpovědnosti, kterou v letošním roce ve Slavii postupně implementujeme,“ dodává slávistický šéf Jaroslav Tvrdík s tím, že charitativních aktivit Týmu legend bude jen přibývat.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.