Hlavní obsah

Soud zbavil Maradonu tři roky po smrti obvinění z milionových daňových úniků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víc než tři roky po smrti byl argentinský fotbalista Diego Maradona v Itálii zbaven obvinění z mnohamilionových daňových úniků. Případ, který se táhl tři desetiletí, ukončilo rozhodnutí nejvyššího soudu, uvedla agentura Reuters.

Diego Maradona (archivní snímek)

Článek

„Je po všem. A mohu jednoznačně prohlásit, aniž bych se obával, že mi někdo bude odporovat, že Maradona nikdy na daních nepodváděl,“ řekl agentuře Reuters právník Angelo Pisani, který Maradonu zastupoval.

Daňové úřady tvrdily, že argentinský mistr světa z roku 1986 a někdejší tahoun Neapole neodvedl v Itálii na daních zhruba 40 milionů eur (nyní 984 milionů korun). V letech 1985 až 1990 podle nich využíval společnosti v Lichtenštejnsku, kam si nechal posílat od neapolského klubu příjmy z reklamy.

Maradona byl za daňové úniky odsouzen v roce 2005 a úřady mu pak při jeho návratech do Itálie zabavily například luxusní hodinky či diamantové náušnice. Stále se však snažil dokázat svou nevinu.

„Tohle je zadostiučinění pro fanoušky, sportovní hodnoty a především Maradonovu památku. Dědicové nyní mohou usilovat o náhradu škody a doufám, že toho využijí, kvůli otci,“ uvedl Pisani.

Maradona zemřel v listopadu 2020 po dlouhodobých zdravotních problémech na infarkt.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid