Hlavní obsah

Straka o misi v Michalovcích: Nejsem kouzelník, ale odvážnému štěstí přeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtrnácti dnech oťukávání mu od prezidenta fotbalových Michalovců přistála zkraje týdne přímá nabídka. Český trenér František Straka na ní bez velkého váhání kývnul. „Nebylo o čem přemýšlet, hned jsem mu oznámil, že to beru,“ řekl Sport.cz Straka. První trénink předpoledního celku slovenské ligy povede ve čtvrtek, premiéru si odbude v sobotu na půdě Žiliny.

Foto: Petr Horník, Sport.cz

Fotbalový trenér František Straka ve studiu Sport.cz Foto: Právo-Petr Horník

Článek

Prezident klubu vás tedy nemusel lámat?

Líbilo se mi, že jednal narovinu. Žádné omáčky kolem. Na jasnou otázku dostal jasnou odpověď. Řekl jsem mu, že mám zájem se vrátit do fotbalu a bylo hotovo.

Chybělo vám trénování?

Jsem rád, že se na lavičku vracím. Patřím tam. Přišla výzva, rozhodl jsem se ji přijmout. Slovenskou ligu znám, vím, do čeho jdu. Věřím, že moje mise bude úspěšná, jako před rokem v Trenčíně.

Není však nesplnitelná? Michalovce mají jen šest bodů, v sezoně ještě nevyhrály.

Bodů není moc, jasně. O to větší výzva to pro mě je. Situace je taková, jaká je, s tím nic nenaděláme. Základem je se s ní porvat. Pořád zbývá spousta zápasů, soutěž lze zachránit.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér František Straka na archivním snímku

Spoléháte na svoje motivační schopnosti?

Tohle je takové klišé… Dostal jsem nálepku motivačního trenéra. Víte, motivační stimuly jsou důležité, ale jsou tam přece i další. Například zodpovědnost a disciplína, které hráči musejí mít.

Nakolik mužstvo Michalovců znáte?

Michalovce jsem sledoval. Mančaft není vůbec špatný, ale má problém v komunikaci na hřišti. Tým je podobný, jako byl v Trenčíně, jsou v něm hráči z celého světa. Mám ale obrovskou výhodu, že umím jazyky.

Ve vaší premiéře čeká Michalovce zápas na půdě druhé Žiliny. Přál byste si na rozjezd jiného soupeře?

Tohle mi je úplně jedno. Nemáme co ztratit, Žilina je favorit. Pokusíme se uhrát nějaký bod. Každopádně potřebuju tým víc poznat, mám na to dva dny. Vím, že se nedá kouzlit, ale odvážnému štěstí přeje. Budu chtít, aby se Michalovce pode mnou prezentovaly náročným fotbalem, který má základ v taktice a disciplíně. Tohle bude zásadní bod, abychom byli úspěšní.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen