Hlavní obsah

Střeleckou smůlu neprotrhl. Beru to na sebe, hlásí Sejk po remíze Lvíčat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I díky poctivému výkonu kapitána Václava Sejka vybojoval národní tým do 21 let v kvalifikaci na ME remízu 0:0 proti Dánsku, ač hrál dlouho bez vyloučeného Matěje Juráska. Jenže mohlo být i veseleji, kdyby si Sejk ještě v době, kdy byl český výběr v plném počtu, v tutovce lépe seřídil mířidla a po přihrávce Martina Suchomela z puntíku levačkou nepřestřelil. „Kdybych svoji šanci proměnil, vyhrajeme. Zápas beru na sebe,“ nezřekl se odpovědnosti útočník pražské Sparty, jenž tak stále čeká na premiérovou trefu v sezoně.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Český reprezentant Václav Sejk v utkání proti Dánsku.

Článek

Jste s bodem, vzhledem k průběhu utkání, nakonec spokojeni?

Má to velkou cenu. Hráli jsme v deseti. Klíčový moment byla moje šance v první půli, tu kdybych proměnil, tak vyhrajeme. Takže tenhle zápas beru na sebe.

Dostal jste se trochu do záklonu? Nebo balon skočil?

Já vlastně ani nevím. Dal jsem si perfektní první dotek a měl až tolik času, že jsem to chtěl obstřelit na přední tyč. Bohužel mi to vůbec nesedlo. Jak jsem již říkal, tohle kdybych proměnil, tak dnes máme tři body.

Ještě před pauzou šel po druhé žluté kartě ze hry Matěj Jurásek. Jak moc velká to byla komplikace?

Komplikace to je vždycky, ale to se stane. Věřím v to, že Matěj spíše uklouzl, než aby si chtěl vykoledovat penaltu. Zápas ale prostě musím vzít na sebe kvůli té stoprocentní šanci, kterou jsem měl.

Co jste si řekli v poločase? Chtěli jste se tlačit za gólem i přes početní nevýhodu?

Samozřejmě. Myslím, že už v první půli jsme to ukázali. Kaboš (Christophe Kabongo) jim tam pláchl a v deseti jsme měli takový náznak šance. Stále jsme šli za vítězstvím, ale taktika do druhé půle se přeci jen trošku změnila. Byli jsme spíše v bloku a čekali na brejky. Bohužel to pak bylo strašně náročné. Věřil jsem, že z nějaké standardky dokážeme udeřit, bohužel se nám to nepovedlo. Bod ale musíme brát.

V úvodu druhého poločasu jste se dostali do dalšího nebezpečného protiútoku. Nešla ta konkrétní situace, nebo i nějaké podobné, například vyřešit více kombinačně?

Po tom, co v deseti běháte proti soupeři s tak obrovskou kvalitou na míči, je to těžké. Dánové si sice nevypracovali stoprocentní šance, to ale vyplynulo spíše z naší dobré organizace hry. Nepustili jsme je tam, i když obléhání z jejich strany bylo enormní. Jsem strašně rád za to, jak se tým semkl po červené kartě. Dohráli jsme to na výsledek, který je nakonec zlatý.

Rostla s přibývajícím časem důvěra týmu, že by se to i v deseti mohlo povést?

Týmu věřím od začátku, co jsme se sešli. Věřil jsem tedy v to, že ten výsledek uválčíme takový, abychom měli tři body.

Po třech zápasech máte na kontě jen dva body, jaké jsou vyhlídky do budoucnosti?

Když získáme patnáct bodů, myslím si, že postoupíme. Ať už z prvního, nebo druhého místa.

Je to reálné?

Budu tomu věřit do poslední chvíle. Na tabulku se podívám až po konci kvalifikace.

Reklama

  2 : 2 Leverkusen - AS Řím 2 : 2 dohráno
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.