Hlavní obsah

SuperPrekop vymetl pavučinky a stal se hrdinou. Navíc na mě měla být penalta, myslí si

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podíváte se doprava, vidíte Erika Prekopa. Otočíte hlavu, zase Prekop. Aby se pomalu obránci Karviné, po vzoru populární anektody, báli otevřít ledničku. Jenže se vší vážností, slovenský forvard byl opravdu nejlepším hráčem duelu mezi Bohemians a Karvinou (1:0), který navíc rozhodl výstavní trefou. „Asi to ode mě byl optimální výkon,“ culil se 26letý útočník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Erik Prekop z Bohemians a Fredrik André Bjorkan z Bodo během utkání 2. předkola Konferenční ligy UEFA. Archivní foto.

Článek

Přitom i kdyby nepředvedl nic jiného než gólovou akci, asi by si cenu pro muže zápasu domů odnesl. Prekop pár minut po pauze odstavil od míče bránícího Jiřího Fleišmana, načež po krátkém navedení nádherným technickým pokusem zdemoloval domov všem pavoučím rodinám, které sídlily v horním rohu branky Karviné. Fotbalová paráda a gejzír radosti v Ďolíčku mohl vytrysknout naplno.

„Snažil jsem se do Fleišmana dostat tělem a jen jsem cítil, že ode mě odpadl. Nebyl zpevněný. Já se zapřel, on tam šel na dlouhou nohu,“ popisoval Prekop klíčový souboj, který karvinští marně reklamovali coby faul. „Pak mi jeden ze stoperů zavíral levou nohu a tlačil mě do slabší pravé. Já periferně viděl, že u pravé ruky má prostor, kam bych to mohl obalit. No a zapadlo to tam,“ vzpomínal na povedenou ránu, za níž se mu dostalo uznání i na straně poražených.

„Musím přiznat, že to trefil krásně,“ smekl kouč Karviné Juraj Jarábek. „Má formu již delší dobu. Jsem rád, že mu to tam začalo i padat,“ pokračoval v pochvalných slovech jeho protějšek, trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

Slovenský bijec přitom nastoupil na ne zrovna typické pozici. Klokani totiž poprvé v sezoně na soupeře vytasili rozestavení se čtyřmi obránci, konkrétně systém 4-2-3-1. Prekop se tak pohyboval pod hrotovým útočníkem Davidem Puškáčem.

„Na pro něj neobvyklé desítce odmakal spoustu věcí. Přitom musel pracovat na ještě větším prostoru, než je zvyklý. Kolikrát se objevil až u našeho vápna. Výkon pak zaslouženě korunoval brankou,“ vysekl Veselý další poklonu.

Prekop ale nebyl daleko ani od toho, aby klokanům pomohl k brance již v prvním poločase. Poté, co si zpracoval míč ve vápně Karviné a následně si jej posunul okolo obránce Krčíka, totiž do souboje přispěchal hostující bek Čurma a brnkl útočníkovi Bohemians o lýtko. Jenže zelenobílí reklamovali pokutový kop neúspěšně.

„Byl jsem přesvědčený, že to bude penalta. Minimálně z pohledu toho, jaké se momentálně pískají,“ mrzelo Prekopa. Protiargument, že o přestupek nešlo, protože před kontaktem s Čurmou se navzájem drželi s Krčíkem, pak smetl ze stolu. „Nešlo mi o tohle, ale o podkopnutí nohy. Celou dobu jsem si myslel, že to penalta je, ale rozhodčí to vyhodnotil tak, jak to vyhodnotil,“ pokrčil rameny.

Bohemians i tak brali plný počet bodů, což je posunulo na průběžné osmé místo Fortuna ligy. „Každý jsme nechali na hřišti svoje maximum. Takto vydřeného vítězství si vážíme,“ uzavřel Prekop.

Reklama