Hlavní obsah

Tatínek vám vyhlásí válku! Otec brankáře kritizuje trenéra, který odsunul syna na lavičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Repliku herce Václava Vydry z kultovní pohádky „S čerty nejsou žerty“ si za vzor, vzhledem k jazykové bariéře, vzal asi jen těžko. Otec brankáře Arsenalu Aarona Ramsdalea se jí ale svým prohlášením minimálně přiblížil. V podcastu Highbury Squad se totiž nechápavě vyjádřil na adresu trenéra Mikela Artety, který v probíhající sezoně namísto jeho syna učinil gólmanskou jedničkou Davida Rayu, letní akvizici z Brentfordu.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Brankář Arsenalu Aaron Ramsdale v současné sezoně především vysedává na lavičce

Článek

Brankářovu otci vadí hlavně fakt, že jeho potomek nebyl s plány realizačního týmu nijak obeznámen. „Neměli jsme o tom žádné tušení. Ani sám Aaron, ani my jako rodina. Zničehonic jej prostě posadili mezi náhradníky,“ kroutil hlavou.

„Není jednoduché tuhle situaci sledovat. Aaron říká, že Raya je skvělý kluk a je radost s ním spolupracovat. Ale my vidíme, že není šťastný,“ pokračoval Ramsdale starší. „Hlavní problém je z mého pohledu následující. Předtím, než Aaron podepsal dlouhodobý kontrakt, jsem po telefonu mluvil s Artetou. Ujistil mě, že o něj má zájem a počítá s ním. Tak proč o pár měsíců později přivedl dalšího gólmana?“ nechápal počínání španělského kouče.

Pro ujasnění – Ramsdale junior koncem května, coby jasná jednička mezi tyčemi, prodloužil s Arsenalem smlouvu do roku 2026, součástí je navíc i opce na dalších dvanáct měsíců. V srpnu pak Brentfordu přetáhl Rayu na hostování – jenže s povinnou opcí. Problémy s vytížením 25letého Angličana tak se závěrem sezony neskončí, jeho konkurent bude i dále oblékat barvy Kanonýrů.

Ligu mistrů i Premier League má za současné konstelace pod palcem právě Raya, Ramsdale nastupuje jen v utkáních domácího poháru. „Pokud nedojde k něčemu, jako například vyloučení či zranění, zůstane to takhle. Aaron s tím musí žít, i když ho o tom nikdo neinformoval předem. Vůbec nikdo,“ povzdechl si jeho otec.

Reklama

Související témata: