Hlavní obsah

Trpišovský po loučení s Juráskem: Do dvou let může přestoupit znovu. Kouč se chystá na další výprodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolik borců už vyprovodil do světa... Slávistický trenér Jindřich Trpišovský se během dlouhé štace v Edenu rozloučil s Tomášem Součkem, Vladimírem Coufalem, Alexem Králem či Davidem Zimou a o víkendu mu na pestrý seznam přibylo další zajímavé jméno: David Jurásek, jenž je na cestě do Benfiky Lisabon. „Bude těžké ho nahradit, nikdo takový tady v dohledné době nebude,“ řekl Trpišovský reportérům po vyhraném přáteláku s Queens Park Rangers (3:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský má za sebou další velké loučení, z Edenu odchází obránce David Jurásek.

Článek

Rohrbach (od našeho zpravodaje) - Když si Trpišovský s Juráskem naposledy podával ruku, šikovný levák od kouče uslyšel: „Myslím, že do dvou let tě čeká další přestup. Možná Anglie, možná Itálie. Je to jen na tobě."

Vyjde tahle věštba? Zatím jsou to pouze slova, ale Trpišovský hned připomněl, že při svém příchodu do Slavie koncem roku 2017 Tomáši Součkovi správně předpovídal velký přestup (2020, West Ham) i kapitánskou pásku v reprezentaci (2021).

Rok a půl Trpišovský ve Slavii fascinovaně sledoval Juráskův progres, ostatně sám k němu se svými pobočníky výrazně pomohl. „Když k nám David přišel, měl za sebou jen 15 ligových zápasů," vzpomínal na loňskou zimu. „A vidíte, dneska se bavíme o tom, jak složitě za něj budeme hledat náhradu. Dynamika, rychlost, kvalita v ofenzivě..."

Na nákup „Juráska 2" se prý slávisté v tuhle chvíli nechystají, nového levého beka si zkusí vychovat. „Takhle to ve Slavii chodí," poznamenal Trpišovský smířeně. „Davida a záložníka Petera Olayinku, kteří drželi naši levou stranu, nemůžeme nahradit ve stylu kus za kus. Čili nikoliv typologií, nýbrž kvalitou. Nic jiného nám nezbývá. A když vidím výkony některých našich hráčů, myslím, že nás to v zimě čeká znovu."

Mimochodem, 23letého Juráska za výběr nového klubu pochválil: „Benfika hraje fotbal, který je hodně podobný nám. Bude v lize hodně dominovat, což bude Davidovi vyhovovat. Benfiku jsem s kolegy hodně sledoval, takže teď se na ni zaměříme ještě víc."

I bez Juráska slávisté v Rakousku vyhráli všechny čtyři testovací partie, takže Trpišovský může být opatrným optimistou. Nebo ne? „Příprava je něco jiného než liga a poháry. Nepřeceňuju to, na druhou stranu cítím z týmu sílu. Navazujeme na druhou polovinu jara, kdy jsme předváděli skvělé výkony. Síla kádru je velká, tým je daleko dál než před rokem," líčil Trpišovský.

Nepřekvapilo by, kdyby i kvůli odchodu Juráska sáhl k rozestavení s třemi stopery. „Směrem k prvnímu ostrému zápasu je to hodně pravděpodobné, ale v průběhu sezony se to může hodně měnit," naznačil Trpišovský. „Ve středečním modelovém zápase si chceme zkusit různé styly, abychom je pak mohli pružně měnit v závislosti na soupeři."

Už bez Juráska, jenž vyhlíží nové dobrodružství v Portugalsku.

Reklama