Hlavní obsah

Vedení Zbrojovky dalo fotbalistům pokutu 1,5 milionu korun za špatné výkony

Brno

Fotbalisté Zbrojovky Brno dostali od svého klubu pokutu ve výši 1,5 milionu korun jako trest za špatné výkony v posledních utkáních. Vrcholem podle vedení bylo domácí bezbrankové utkání s Teplicemi minulý víkend, po kterém Brňané na prvním sestupovém místě ztrácejí na severočeského souseda v tabulce stále čtyři body. Pokutu klub stanovil na základě vlastního disciplinárního řádu a peníze dá na mládež.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Brna se radují z úvodní branky utkání

Článek

Klub v prohlášení na webu vyčetl některým hráčům prvního týmu nedostatečné nasazení a neprofesionální přístup v zápasech. "Přestože jako jedni z mála v České republice mohou vykonávat naplno své zaměstnání, nevkládají veškeré své dovednosti ve prospěch klubu," konstatovalo klubové vedení. "Tento špatný a neprofesionální přístup měl přímou souvislost s výsledky nejen v posledních utkáních, ale zejména v tom nedělním proti Teplicím, kde se absence správného nasazení projevila v plné míře na předvedeném výkonu a výsledku."

Klub varoval hráče před fatálními následky, které by mohl představovat sestup. "Je evidentně a zřetelně vidět, že si řada hráčů plně neuvědomuje, o jak velký problém se pro klub i hráče samotné jedná," napsalo vedení Zbrojovky. "Je neakceptovatelné, že se tak děje i přes veškeré profesionální podmínky, které byly mužstvu vytvořené."

Brňané vyhráli jediný z předchozích dvanácti ligových zápasů a z posledních tří získali jen bod. S Teplicemi také v tomto neúspěšném období vypadli v osmifinále z českého poháru. Dnes Zbrojovka nastoupí k utkání 30. kola v Ostravě proti Baníku.

Reklama

Související témata: