Hlavní obsah

Vypadli jsme se vztyčenou hlavou. Sahali jsme po senzaci, tvrdí liberecký kouč Šilhavý

Trenér libereckých fotbalistů Jaroslav Šilhavý navzdory porážce 2:4 v Dněpropetrovsku, která znamenala vyřazení z Evropské ligy, své mužstvo pochválil za heroický výkon. Těšilo ho, že jeho svěřenci i v deseti dokázali dotáhnout dvoubrankové manko a sahali po nečekaném postupu. Vypadnutí z pohárové Evropy ho na druhou stranu hodně mrzelo.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý

Článek

Šilhavý se nechtěl ke dvěma žlutým kartám a vyloučení Jana Nezmara z 25. minuty vyjadřovat dříve, než uvidí opakovaný záběr. V každém případě to ale utkání ovlivnilo. "Hrát 70 minut v deseti lidech proti tak silnému soupeři je hodně složité. Byť si soupeř vypracoval hodně gólových příležitostí, které skvěle vychytal David Bičík, musím poděkovat týmu za druhý poločas. Vypadli jsme se vztyčenou hlavou," řekl Šilhavý na tiskové konferenci.

Slovan po dvou penaltách prohrával na Ukrajině stejně jako před týdnem U Nisy 0:2, v deseti ale srovnal skóre. V závěru ovšem dostal další dva góly. "Stejně jako v domácím zápase hráči ukázali charakter a sahali po senzaci. Dotáhli jsme to na 2:2, za stavu 3:2 nastřelili tyčku. Kdybychom dali gól, v tu chvíli bychom postupovali my. Musím hráče pochválit za ten výkon," prohlásil Šilhavý.

To, že Liberec v Lize mistrů ani v Evropské lize nedokázal postoupit do základní skupiny, Šilhavého mrzí. Litoval, že Slovanu scházely některé zraněné opory z mistrovské sezóny. "Chtěli jsme strávit na evropské úrovni delší čas. Problémy, které jsme měli přes přípravu a které nás pronásledovaly dál, přišly v nevhodnou chvíli. Chyběli nám hráči jako Rabušic, Štajner, dneska Šural. Nechci říkat, že to byla jenom smůla, ale myslím, že kdybychom byli kompletní, mohli bychom udělat lepší výsledek," dodal.

Brankář David Bičík litoval, že Liberečtí po vyrovnání rychle inkasovali třetí gól. "Štve to. De facto 70 minut jsme hráli v deseti, zase jsme se dokázali dotáhnout na 2:2 jako doma. Je škoda, že jsme za toho stavu 2:2 nezkusili hrát víc zanďoura. Jenže to my neumíme, zase jsme se hnali dopředu a dostali na 3:2 a 4:2," uvedl Bičík.

Záložník Michal Breznaník připustil, že v závěru Severočechům v oslabení už docházely síly. "Zvedli jsme se. Ukázkově nám vyšly brejky, přesně jak to má vypadat. Je škoda, že jsme si pak nechali dát dva góly. Ale už nám docházely síly. Vyřazení nás mrzí, především první zápas v Kluži," řekl slovenský středopolař, který v 61. minutě snížil.

Bičík si posteskl, že Slovan v nevhodnou chvíli postihla marodka. "Asi kdybychom byli v úplně optimálním rozpoložení a měli k dispozici všechny zraněné hráče, mohlo to dopadnout jinak. Prostě nám ty hráči vypadávají. V minulé sezoně jsme měli kliku, že jsme to odehráli bez zraněného hráče, letos se to zatím bortí," dodal Bičík.

Reklama

Související témata: