Hlavní obsah

Z 0:2 na 3:2! Ukázali jsme koule, chválil trenér Veselý po první domácí výhře Bohemians. Udrží Květa?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho se zdálo, že je Ďolíček zakletý. Bohemians doma nevyhráli prvních sedm zápasů této sezony a dobře se nevyvíjel ani osmý. Vršovický tým po první půli sobotní partie se Zlínem ztrácel dva góly, ovšem po pauze přišel velký obrat. Výsledek? 3:2 a posun na průběžné páté místo. „Oceňuju, že mužstvo ukázalo koule a dokázalo se s nepříjemnostmi vypořádat. Tenhle zápas nám může dát víc než třeba hladká výhra 3:0,“ pravil trenér Jaroslav Veselý. Jeho tým spasily góly stoperů Antonína Křapky s Lukášem Hůlkou a podzimního střelce Romana Květa. I o jeho situaci Veselý promluvil.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Euforie fotbalistů Bohemians Praha 1905 po vítězném gólu Romana Květa v utkání se Zlínem.

Článek

Bohemians sice v polovině září dokázali v Ďolíčku porazit Pardubice, ale to byli oficiálně hosty v soupeřově azylu. Na první papírově domácí výhru si museli počkat až do prvního listopadového víkendu. „Emoce, víra, nasazení a maximální touha vítězství. Jsem rád, že jsme všechno tohle ukázali," chválil kouč Veselý. „Ale až ve druhém poločase."

Pravda, Bohemians na složité cestě za prvním domácím vítězstvím museli vymazat dvougólové manko. „Úvodních třicet minut jsme hráli podle našich přestav, snad jen vyjma lepších řešení v šestnáctce. Zlín vsadil na rychlé protiútoky a z naší strany bylo posledních patnáct minut první půle tristních, takhle mě tým dlouho nenaštval. Paradoxní je, že jsme první gól inkasovali po situaci, kterou si každý týden ukazujeme na videu," kroutil hlavou Veselý.

Druhý gól Zlínu daroval brankář Klokanů Hugo Jan Bačkovský, jenž neudržel řešitelnou střelu Vachtanga Čanturišviliho. „Smolný moment," poznamenal trenér Veselý. „Pochopitelně nechci, abychom takové góly dostávali, ale taky tam byl řetězec chyb, nebylo to jen o brankáři. Hráčům opakuju, že není hanba udělat chybu, ale vždycky na ni musíte dokázat správně zareagovat. A to se třeba Hugovi povedlo, měl i dobré zákroky."

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Dominik Simerský a Martin Fillo ze Zlína v hlavičkovém souboji s Erikem Prekopem z Bohemians 1905.

O poločase bylo v kabině Bohemians dusno, ovšem trenér udělal jen jednu změnu: místo záložníka Jana Kovaříka poslal na plac útočníka Davida Puškáče. „Nechtěl jsem to úplně rozbít, ale o pauze jsem vyjmenoval pár hráčů, kteří mi hnuli žlučí. Dal jsem jim patnáct minut, aby mi ukázali, že na hřiště patří," líčil Veselý. „Nemluvili jsme vyloženě o obratu, ale chtěli jsme se vyvarovat křeče z konce první půle a vrátit se do zápasu. Za stavu 2:2 by se dal brát i bod, ale chtěli jsme to doma před fanoušky konečně urvat. Povedlo se a odměnili jsme se za všechny předchozí ztráty."

K hrdinům studeného odpoledne znovu patřil Roman Květ, jenž se na konci podepsal pod vítězný gól. Byla to už jeho devátá podzimní trefa: na prozatímního krále ligových kanonýrů Jakuba Řezníčka ztrácí jediný zásah a spekuluje se o potenciálním zimním přesunu na lepší adresu.

„Hráč i my jsme nastavení na to, že spolu minimálně dokončíme podzim. Podle mých informací žádná nabídka na stole není a i v Romanově zájmu je, aby dal ještě jeden nebo dva góly u nás. Byl bych rád, kdyby v Bohemce zůstal a třeba by s námi ještě měl o co hrát," vykládal Veselý.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Erik Prekop z Bohemians se raduje z vyrovnávacího gólu v utkání se Zlínem.

„V létě měl druholigovou nabídku z Belgie, ale já mu to tenkrát rozmluvil s tím, že se prodává pod cenou. Tipoval jsem ho na deset gólů a on se mi smál. Třeba to ještě překoná," usmál se Veselý. Bohemians jsou i díky rozjetému Květovi pátí a před sebou mají už jen ligový duel na Baníku plus domácí osmifinále MOL Cupu s Hlučínem.

Reklama

Související témata: