Hlavní obsah

Zakladatel bizonů ve Spartě končí. Čelůstka se nedohodl na nové smlouvě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od února 2022 naskočil vinou zranění do jediného utkání. Do toho zatím posledního na konci uplynulého ročníku proti Plzni, po němž Letenští přebrali pohár pro mistra ligy. Dál fotbalový reprezentant Ondřej Čelůstka ale ve Spartě působit nebude. „Přestože nemohl týmu pomoci na hřišti, měl velký vliv na zisk 37. ligového titulu,“ uvádí klub s tím, že se strany nedohodly na nové smlouvě a Čelůstka odejde jako volný hráč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Čelůstka po 3 letech opouští Spartu.

Článek

„S Tomášem Rosickým víme, jak to je, že vše záleží hlavně na mně. Situace je otevřená, budeme se bavit,“ odpovídal Čelůstka na konci ledna v rozhovoru pro Sport.cz na dotaz, jak to vidí s prodloužením smlouvy, který mu ve Spartě končí k 30. červnu.

Teď je jasné, že 34letý zkušený stoper na Letné pokračovat nebude. „Poslední rok byl pro mě hodně těžký kvůli zranění, ale nakonec se týmu podařilo to nejvíc, což byl titul. Jsem za to obrovsky rád. Udělal jsem si tady ke Spartičce vztah a budu na to vždycky v dobrém vzpomínat,“ pravil Čelůstka.

„Jedna z největších osobností, kterou jsem mohl poznat. Byl jsi a jsi pro mě v plno věcech vzorem, ale to nejen pro mě. Zakladatel bizonů a jeden z hlavních důvodů, proč si plno z nás mohlo splnit sen. Doufám, že se na to nazepomene. Díky, za vše, bizone,“ napsal na svém Instagramu kapitán Ladislav Krejčí mladší, o němž je známo, že má k Čelůstkovi velmi blízko. Nastínil také, kde se vzalo interní označení „bizon“, které je veřejnosti známé například v souvislosti s Adamem Hložkem.

Čelůstka přišel do Sparty v červenci 2020 po deseti letech v zahraničí a zařadil se mezi opory. Vinou natrženému postrannímu svalu a později problémy s achilovkou ale odehrál pouze 48 soutěžních zápasů, vstřelil dva góly. „Musím být hodně trpělivý a umět si říct. Jsem už dost zkušený, byť tak dlouhé zranění v kariéře nepamatuji a neumím s podobnou situací pořádně pracovat,“ vyprávěl v lednu na soustředění ve Španělsku. Postupem jara naskakoval hlavně za béčko a za elitní mužstvo se na trávník podíval v závěru posledního duelu sezony doma s Plzní.

Většinu své kariéry působil v Turecku, nejprve v Trabzonsporu a později se usadil v Antalyasporu. Jednu sezonu odehrál i v anglické Premier League, kde oblékal dres Sunderlandu. Rok na to nastupoval také v německém Norimberku. Kam povedou jeho další kroky, se uvidí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí a Ondřej Čelůstka ze Sparty Praha během oslavy vítězství v derby.

Reklama

Související témata:
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.