Hlavní obsah

Zase pětigólový nářez. Velké zklamání, hořekoval zlínský Červenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počtvrté v sezoně obdrželi pět a víc gólů. Tentokrát fotbalisté Zlína inkasovali pověstného „bůra“ v Liberci, kde padli 3:5. „Nejde hrát tak, že v šestnáctce jen stojím a dívám se, jak mi dávají tři góly prakticky do prázdné brány,“ zlobil se kouč Ševců Bronislav Červenka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Zlína Stanislav Dostál snažící se zachytit balón

Článek

Ve Zlíně Červenka nahradil kouče Pavla Vrbu v závěru října po historickém debaklu 5:9, od té doby na defenzivě se svým mužstvem zapracoval a ve čtyřech minulých zápasech Zlín inkasoval jen tři kousky, z toho dva na Spartě. Jenže v Liberci Zlín udělal opět krok zpátky. Soupeř mu nasázel pět branek.

„Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře. Po jednoduché situaci a centrovaném míči do šestnáctky jsme si nepokryli nabíhajícího, asi nejmenšího hráče na hřišti. Tohle bylo od nás trestuhodné a určilo ráz utkání,“ naštvala Červenku Žambůrkova trefa hlavou už v sedmé minutě zápasu.

„Stoper nám tam úplně zbytečně utekl z prostoru, z něhož padl gól. A střední záložník si nenabral hráče, se kterým běžel prakticky od půlky. A jestli nám dá gól hlavou snad nejmenší hráč na hřišti a dá ho úplně v klidu bez jakéhokoliv souboje, jde o chybu, jaká se stávat nemůže! Obzvlášť v zápase, kdy chceme venku hrát zodpovědně dozadu na rychlé protiútoky,“ čílil se bývalý ligový obránce kvůli děravé defenzivě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 18. kola první fotbalové ligy: Slovan Liberec – FC Zlín, 9. prosince 2023 v Liberci

„Je to jenom v hlavách. Kluci si musí zafixovat a zautomatizovat, co po nich chceme, aby v šestnáctkách dělali. A teď to tam nebylo. Nechci kritizovat a střílet do vlastních řad, ale když to plnili, góly jsme nedostávali,“ zlobil se i kvůli tomu, že před zápasem si konkrétně dva své hráče vzal stranou a promlouval k nim.

„Říkali jsme si, aby se dívali kolem sebe a nedívali se jenom na míč – a pak dostaneme vlastně hned první gól po obrovsky jednoduché situaci, a nakonec jsou u tří gólů… Tohle je pro mě velké zklamání. Jestli si někdo myslí, že když jsme uhráli pár bodů, tím to končí, tak právě že vůbec, tím to teprve začalo. A pokud se nebudeme chovat zodpovědněji a agresivněji v ofenzivní i v obranné fázi, zápasy budeme takovým způsobem prohrávat,“ předpověděl chmurnou možnou budoucnost. Pokud v sobotu uspějí České Budějovice v Plzni, Valaši opět klesnou na ligové dno.

Reklama