Hlavní obsah

Dustin Johnson bude hrát na turnaji nové lukrativní série konkurující PGA

Bývalý první hráč světa Američan Dustin Johnson a další vítěz majoru Španěl Sergio García jsou největšími hvězdami mezi golfisty, kteří figurují na startovní listině prvního turnaje nové série LIV Golf v Londýně. Pořadatelé lukrativní soutěže financované ze Saúdské Arábie, která chce konkurovat PGA Tour, zatím zveřejnili 42 přihlášených. Zbývajících šest míst na turnaji, který se bude hrát od 9. června s dotací 25 milionů dolarů, zaplní později.

Foto: Sport.cz

Americký golfista Dustin Johnson.

Článek

PGA i European Tour hráče předem opakovaně varovala, že jim za účast v konkurenčním projektu hrozí disciplinární postihy včetně ztráty členství a všechny žádosti o uvolnění zamítla. Vítěz dvou majorů Johnson ještě před třemi měsíci prohlašoval, že je plně oddán PGA Tour. Aktuálně 13. hráč světového žebříčku je nejvýše postaveným mužem mezi přihlášenými. Z první stopadesátky pořadí se turnaje zúčastní 26 golfistů.

Ve startovní listině naopak chybí například Phil Mickelson, jenž byl s projektem dlouho spojován. Jednapadesátiletý vítěz šesti turnajů major se v lednu stáhnul z turnajů kvůli aféře se svými výroky na adresu Saúdské Arábie a neobhajoval ani titul na PGA Championship. Stále ale ještě může zabrat některé z volných míst. Na seznamu jsou mimo jiné Lee Westwood, Ian Poulter či Taylor Gooch.

Londýnský turnaj, jehož vítěz získá prémii čtyři miliony dolarů, se termínově kryje s Canadian Open na PGA Tour. Vítěz z Toronta inkasuje 1,57 milionu dolarů z dotace 8,7 milionu.

Reklama