Hlavní obsah

Golfista Lieser je ve finále Challenge Tour po 3. kole už třetí

Palma de Mallorca

Golfista Ondřej Lieser zahrál výborné třetí kolo ve finále sezony Challenge Tour na Mallorce. V konkurenci 45 hráčů měl dnes pět ran pod par a s celkovým skóre -8 se dostal na dělené třetí místo. V neděli může bojovat o výhru v turnaji i o kartu na elitní European Tour.

Foto: Sport.cz

Český golfista Ondřej Lieser

Článek

V čele se udržel Němec Alexander Knappe, který zahrál třetí den za +1 a pohoršil si na deset ran pod par. O ránu zpět je Nor Niklas Norgaard Möller.

Devětadvacetiletý Lieser se podobně jako při nedávném premiérovém triumfu na Challenge Tour v Cádizu zlepšuje každým dnem. V prvním kole měl 70 ran, ve druhém zahrál 69 a dnes jako jeden ze tří hráčů nejlepší kolo dne za 66 ran. Ani jednou nechyboval a zapsal pětkrát birdie.

"Budu bojovat o kartu na European Tour. Udělám maximum, abych uspěl a posunul se zase o něco dál. Budu hrát ránu od rány a snažit se o co nejlepší výsledek," uvedl před turnajem nejlepší český profesionál.

V celkovém pořadí sezony druhé nejvyšší evropské série se Lieser virtuálně posunul na páté místo, což by mu zajistilo kartu na European Tour pro příští rok. Na tu v letošní zkrácené sezoně kvůli koronaviru dosáhne jen nejlepší pětice.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.