Hlavní obsah

Golfista Lieser zahrál třetí kolo Dutch Open v paru a klesl na 15. pozici

Golfista Ondřej Lieser zahrál třetí kolo turnaje Dutch Open v paru a klesl z elitní desítky na dělenou patnáctou pozici. I tak může třicetiletý pražský rodák v neděli útočit na nejlepší český výsledek na European Tour.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Golfista Ondřej Lieser na archivním snímku

Článek

Lieser si stejně jako v každém z předchozích dvou kol na hřišti u Hertogenbosche připsal dvě bogey, ale na rozdíl od minulých dnů zapsal pouze dvě birdie. Má tak stále skóre -9 stejně jako dalších pět soupeřů.

Tokijský olympionik Lieser má velkou šanci připsat si nejlepší letošní výsledek na elitní evropské tour. Nejlépe byl ve své premiérové sezoně po zisku karty třicátý v březnu v Keni. Českým maximem na European Tour je dvanácté místo Filipa Mrůzka ze srpnového Czech Masters na Albatrossu, jímž překonal loňskou Lieserovu třináctou pozici z Ramsau.

Turnaj s dotací milion eur suverénně vede Švéd Kristoffer Broberg, jenž v pátek zahrál rekord hřiště -8, který ještě dnes vylepšil na -11. Celkově tak má už 23 ran pod par a v čele luxusní náskok osmi úderů před Dánem Marcusem Helligkildem.

Reklama

Související témata: