Hlavní obsah

Golfisté ze saúdskoarabské série LIV budou moci startovat i na British Open

Golfisté, kteří se připojili k sérii LIV Golf Invitational sponzorované Saúdskou Arábií, budou moci hrát na červencovém majoru British Open. Hráče za jejich odchod ke konkurenci suspendovala PGA Tour, ale směli minulý týden startovat na US Open.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

"The Open je původním golfovým turnajem a od prvního ročníku hraného v roce 1860 byla jeho klíčovým prvkem otevřenost," uvedl v prohlášení Martin Slumbers, šéf pořádající organizace The R&A. British Open ve skotském St. Andrews se bude hrát od 14. do 17. července.

K sérii LIV Golf se v minulých týdnech připojilo několik špičkových hráčů jako šestinásobný vítěz majorů Phil Mickelson, bývalá světová jednička Dustin Johnson či někdejší šampion US Open Bryson DeChambeau.

Saúdskoarabský veřejný investiční fond údajně nalákal Johnsona a DeChambeaua devítimístnou částkou. Turnaje LIV Golf jsou dotované 25 miliony dolarů, zatímco nejlukrativnější podnik PGA Tour, The Players Championship, má dotaci 20 milionů. Podle médií se PGA Tour bude snažit rivalské sérii konkurovat zvýšenou dotací některých turnajů či úpravou kalendáře.

Reklama