Hlavní obsah

Golfistka Kordová skončila druhá na turnaji LPGA v Chaj-nanu, Thomas zopakoval loňský triumf

Chaj-nan

Golfistka Jessica Kordová vybojovala na turnaji LPGA na jihočínském ostrově Chaj-nan druhé místo a zaznamenala nejlepší výsledek letošního roku. Dcera bývalého českého tenisty Petra Kordy, jež reprezentuje USA, zaostala o jednu ránu za Australankou Minjee Leeovou, která na prestižním okruhu získala titul potřetí v kariéře. Justin Thomas po skvělém finiši obhájil prvenství na turnaji PGA Tour v Kuala Lumpuru.

Foto: Profimedia.cz

Jessica Kordová

Článek
Fotogalerie

Dvacetiletá Leeová vedla v Číně od prvního kola a před víkendem zvýšila náskok až na šest ran, Kordová ale ve třetím kole zahrála -6 a na Australanku se dotáhla. Poslední kolo dnes zvládla o ránu lépe Leeová a třiadvacetileté Kordové jen těsně uniklo páté vítězství v kariéře.

Příští týden čeká Kordovou obhajoba titulu na turnaji v Malajsii. "Ještě mám před sebou tři turnaje. Teď si trochu odpočinu, příští týden bude pořádně tvrdý, pak mám ještě Japan Open a CME (na Floridě)," vypočítala zbývající starty v sezoně.

Thomas obhájil triumf v Kuala Lumpur

V malajské metropoli vloni Thomas získal premiérový titul na prestižním okruhu a dnes triumf zopakoval, třebaže do závěrečného dne šel s mankem čtyř ran na lídra.

Finálový den ale třiadvacetiletý Američan zvládl ze všech nejlépe s osmi údery pod par a s celkovým skóre -23 získal druhý titul v kariéře. Napomohl mu i kolaps průběžného lídra Anirbana Lahiriho na pětiparové jamce č. 3, kterou indický golfista zahrál na devět úderů. Lahiri se nakonec musel spokojit s děleným třetím místem, o jeden úder jej předstihl i Japonec Hideki Macujama (-20).

Naopak Thomas zahrál na prvních pěti jamkách posledního kola čtyři birdie. "Připadalo mi, že jsem zahrál pět nejlepších jamek v životě. Naskytla se mi šance a já s ní dobře naložil. Skvělý start do sezony," pochvaloval si Thomas. Za triumf na druhém turnaji nového ročníku seriálu PGA Tour získal prémii 1,260.000 dolarů ze sedmimilionové dotace.

Reklama

Související témata: