Hlavní obsah

Golfistka Melichová se na Scottish Open neztratila. Druhé kolo zahrála v paru

Česká golfistka Jana Melichová ukončila druhý hrací den na Scottish Open v paru, ale celkové skóre +2 jí s největší pravděpodobností na cut stačit nebude. Melichová v konkurenci necelých 150 nejlepších golfistek na světě uzavírá v průběžném hodnocení elitní stovku. "Myslím, že mi na postup nakonec budou chybět asi dvě rány," predikuje jediná česká hráčka na turnaji.

Foto: Sport.cz

Golf - ilustrační foto.

Článek

"Bohužel to neskončilo podle mých představ, ale musím být spokojená, protože chybělo málo a mohlo to dopadnout úplně jinak," hodnotí Melichová premiérové představení na elitní LPGA Tour.

Česká hráčka si totiž v obou dnech dokázala připravit příležitosti ke skórování. "Jenže jsem měla studený putter jako psí čumák. Prostě jsem neproměňovala příležitosti, které jsem si připravila. Golf jsem hrála hezký, akorát to tam prostě nepadalo," vysvětluje čtyřiadvacetiletá hráčka.

Melichová, která letos ovládla berounský turnaj v rámci Ladies European Tour (LET) ještě jako amatérka, si ve Skotsku poprvé v kariéře vyzkoušela turnaj v rámci LPGA tour a ještě s úplně cizím nosičem holí. "Bylo to zajímavá zkušenost, která mi do budoucna určitě dá hodně," myslí si.

"To, že si nezahraju finálová kola nakonec neberu nijak tragicky, protože budu mít alespoň dva dny volna na to, abych zapracovala na věcech, které mi tady tolik nešly," připomíná Melichová, že hned příští týden nastoupí na posledním majoru sezony.

Právě AIG Women's Open patří k největším golfovým událostem roku. Podobně jako v tenise třeba Wimbledon. Ostatně na turnaji hraném rovněž ve Skotsku si hráčky rozdělí 6,8 milionu dolarů (163,7 milionu korun), čímž se turnaj řadí mezi vůbec nejlépe honorované ženské turnaje roku. "Chtěla jsem samozřejmě projít cutem i na Scottish Open, ale kdyby se mi to povedlo na majoru, tak bych byla nejvíc nadšená. Teď mám alespoň o dva dny více času na trénink," dodává s úsměvem Melichová.

Reklama

Související témata: