Hlavní obsah

Série LIV Golf připravuje pro příští rok 14 turnajů s dotací 405 milionů dolarů

Nová série LIV Golf připravuje pro příští rok soutěž týmů se 14 turnaji. Dvanáct družstev a 48 hráčů bude bojovat o celkové prize money 405 milionů dolarů (9,8 miliardy korun), přičemž sezona bude končit velkolepým finále. Letos série financovaná Saúdskou Arábii odstartovala s osmi turnaji.

Foto: Phil Noble, Reuters

Také švédský golfista Henrik Stenson plánuje přechod do lukrativního seriálu LIV Golf.

Článek

Dějiště turnajů pro rok 2023 zástupci LIV Golf neoznámili, mělo by se hrát v Severní a Jižní Americe, Asii, Austrálii, Evropě a na Středním východě. Organizátoři slibují, že se jejich akce nebudou krýt s majory ani mezinárodními týmovými soutěžemi. "Nejlepší světoví hráči tedy budou mít vždy možnost sami se rozhodnout, kde budou hrát," uvedli představitelé LIV Golf.

Nová série financovaná miliardami dolarů ze Saúdské Arábie rozděluje golfový svět. Dosud dominantní PGA Tour reagovala vyloučením hráčů, kteří se konkurenci upsali. Mezi prominentní hráče LIV Golf patří člen Síně slávy Phil Mickelson, jenž za své zapojení údajně dostal 200 milionů dolarů (4,8 miliardy korun), vítěz dvou majorů Dustin Johnson či šampion US Open 2020 Bryson DeChambeau.

Foto: Gerald Herbert, ČTK/AP

Golfista Cameron Young na British Open.

Třetí turnaj série se bude hrát od pátku na hřišti v Bedminsteru v New Jersey, jež patří bývalému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi.

Reklama