Hlavní obsah

Golfistka Spilková vyrazí na Albatrossu po boku legendy Daviesové

VYSOKÝ ÚJEZD

Po boku legendární anglické golfistky Laury Daviesové vyrazí česká hráčka Klára Spilková do úvodních dvou kol turnaje Prague Golf Masters, který odstartuje v pátek na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu na Berounsku. Vyplývá to ze startovní listiny, kterou dnes zveřejnili pořadatelé soutěže prestižního evropského okruhu Ladies European Tour.

Foto: archiv Goram

Golfistka Klára Spilková

Článek

O turnaj ve středočeské vísce západně od Prahy je velký zájem mezi diváky, ale už nyní je jasné, který flight bude nejvíce sledovaný. Šestnáctiletá Češka, která je nejmladší hráčkou na okruhu, bude bojovat o nedělní finálové kolo vedle nejslavnější golfistky novodobé historie a vítězky čtyř turnajů kategorie major. V pátek nejsledovanější skupinka odstartuje v 8:30, v sobotu vyrazí na zdejší osmnáctku ve 12:40.

A slavné spoluhráčky byly přiděleny také nejlepší české amatérce Karolíně Vlčkové, která půjde s Becky Brewertonovou z Walesu a Italkou Dianou Lunaovou. Tato trojice bude naopak nejsledovanější skupinou během pátečního odpoledne a sobotního rána.

V dějišti turnaje je už naprostá většina ze 108 startujících, v neděli si zahraje už pouze nejlepší šedesátka. Už dnes začal oficiální program na devítijamkovém hřišti v pražské Hostivaři, kde několik hráček vyrazilo na neobvyklý exhibiční turnaj po boku malých dětí, ve čtvrtek se uskuteční už na Albatrossu tradiční Pro-Am.

Reklama

Související témata: