Hlavní obsah

Golfistku Melichovou sráželo neproměňování šancí ke skórování

Golfistka Jana Melichová, která jako jediná Češka postoupila na turnaji v rámci Ladies European Tour (LET) v Sotogrande do finálového kola, zahrála poslední hrací den v paru. Vítězka letošního ročníku turnaje v Berouně tak zakončila hvězdně obsazený turnaj se skóre +2.

Foto: Archiv Jany Melichové

Česká golfistka Jana Melichová s trofejí pro vítězku LET turnaje.

Článek

Melichová se v Sotogrande naladila na sobotní individuální turnaj druhým místem v týmové soutěži, kterou ovládl tým Jessiky Kordové společně s Terezou Meleckou.

Cutem do finálového kola v sobotu prošla pouze Melichová. "Doufala jsem v trochu lepší výsledek, ale na druhou stranu jsem tentokrát hrála v paru, což není špatné. Ale říkala jsem si, že budu útočit ze zadních pozic, takže nemám co ztratit," prozradila Melichová taktiku, s níž šla do finále turnaje.

Čtyřiadvacetiletá Češka nakonec doplatila na neproměňování příležitosti ke skórování. "Hrála jsem hezky, měla jsem spousty šancí na birdie, ale bohužel mi nešlo patování. Na druhé devítce už jsem byla frustrovaná, takže jsem nebyla mentálně nastavená, abych dohrála s ještě lepším skóre," pokračovala Melichová.

Vítězka turnaje v Berouně má za sebou náročný měsíc, během kterého startovala na Scottish Open i na British Open. "Po čtyřech týdnech už se těším domů, abych si trochu odpočinula po opravdu fantastických turnajích. Teď potřebuju všechno vstřebat a malinko se uklidnit," dodala česká hráčka.

Reklama

Související témata: