Hlavní obsah

Golfový turnaj v Surrey byl po úmrtí britské královny Alžběty II. přerušen

Po čtvrtečním úmrtí britské královny Alžběty II. byl v průběhu prvního kola přerušen golfový turnaj okruhu DP World Tour v anglickém Surrey. Hrát by se podle agentury Reuters mělo začít znovu až v sobotu.

Foto: Sport.cz

Golf - ilustrační foto.

Článek

"Z respektu k Jejímu veličenstvu a královské rodině byla hra do odvolání přerušena. Vlajky na hřišti ve Wentworthu budou vyvěšeny na půl žerdi," kondolovali pořadatelé v prohlášení na internetových stránkách turnaje. Zrušen byl také celý víkendový program skotských ragbyových soutěží a ke stejnému kroku sáhlo i vedení britského dostihového sportu. Hrát se nebude ani pohárový zápas mezi ragbisty londýnskými Saracens a Northamptonem Saints.

Před zápasy britských týmů v Evropské lize se držela minuta ticha. Stejně chtějí uctít památku zesnulé královny také na probíhajícím tenisovém US Open a o víkendové Velké ceně Itálie formule 1 v Monze.

Předseda Světové atletiky Sebastian Coe rovněž ocenil přínos Alžběty II. sportu a společnosti. "V nejnáročnější roli byla výjimečným lídrem, ukázala moudrost i půvab, odolnost a dotkla se celé naší společnosti včetně sportu," řekl. Bývalý úspěšný běžec také ocenil královnino zapojení při olympijských hrách v Londýně v roce 2012. "Na její odhodlání zajistit úspěch olympiády a paralympiády nikdy nezapomenu," prohlásil Coe.

Foto: Jan Kucharčík

Sebastian Coe.

Královna Alžběta II. zemřela ve čtvrtek odpoledne ve věku 96 let. Na trůnu byla sedmdesát let a byla nejdéle vládnou panovnicí v britských dějinách. Novým králem se stal její třiasedmdesátiletý syn Charles.

Reklama

Související témata:
Surrey