Hlavní obsah

Korda hvězdou Curtis Cupu

Takový nářez nikdo nečekal. Jessica Korda převálcovala soupeřky v amatérském Curtis Cupu a vedle spoluhráčky Alexis Thompson se stala nejúspěšnější členkou vítězného týmu USA v duelu proti výběru Británie a Irska.

Článek

Zopakujme si ty skvělé výsledky, které přinesly hráčce české krve s americkým občanství největší týmový úspěch v golfu. V Essex County Clubu v Massachussetts, na hřišti s designem Skota Donalda Rosse, sedmnáctiletá Korda po boku s o dva roky mladší Thompson vyhrála dvě čtyřhry a jednu remizovala. Zvítězila také v nedělním singlu, přesvědčivě poměrem 4/3, když zahrála eagle a čtyři birdie, a jediné prohrané utkání měla ve dvojici s Tiffany Lua.

Suam sumárum: Korda se stala oporou družstva při vítězství USA v poměru 12,5:7,5.

"Jessice a Alexis jsem řekla: Jste moji koně. Zvládnete denně 36 jamek a výborně se doplňujete, protože hrajete podobný golf," vykládala americká kapitánka Noreen Mohler.

Korda navíc zřejmě půjde ve šlépejích Thompson, která po Curtis Cupu hned přestoupí k profesionálkám. Jessica sice ještě odehraje sezonu mezi amatérkami, ale na podzim zkusí kvalifikaci na LPGA. A nikdo už nepochybuje o tom, že to dopadne dobře.

Reklama

Související témata: