Hlavní obsah

Lieser prožil divoké kolo, na cut nedosáhl

Divoké čtvrté kolo prožil ve finálové fázi kvalifikační školy European Tour Ondřej Lieser. Jediný český profík, který usiloval o kartu na prestižní evropskou sérii, zahrál ve středu pět birdie, ale k tomu i tři bogey a dokonce triple bogey a to mu v celkových počtech nebude stačit na to, aby prošel cutem a zahrál si plný počet šesti kol v resortu PGA Catalunya.

Foto: Facebook

Golfista Ondřej Lieser.

Článek

Hráči v Katalánsku střídají dvě hřiště – lehčí Tour a obtížnější Stadium. Ve čtvrtém kole připadlo na Liesera to lehčí, jenže český profesionál ani napočtvrté nepokořil při své závěrečné španělské misi par. Brány k boji o vysněnou kartu mu tak zůstaly uzavřeny a ze Španělska si kromě dalších zkušeností poveze pozici hluboko v druhé stovce.

Ve středu to bylo na jamkách čtyři a pět na hřišti Tour při srovnání s pondělkem jako přes kopírák. Lieser znovu na obou jamkách zapsal po úvodních třech parech dvě bogey. Musel umazávat. A to hodně. Cut se totiž v průběhu dne posunoval pod hodnotu paru a nakonec bylo nutné uhrát celkově dvě rány pod normu. Jenže český hráč měl v tu chvíli na kontě šest ran navrch.

Lieser přesto rychle kontroval berdíkem na šestce, přidal další na desítce, ovšem další dvě jamky mu sebraly vítr z plachet. Bogey na dvanáctce doplnilo triple bogey na nešťastné třináctce. Tři birdie na posledních šesti jamkách už nic moc neřešila. Bylo po boji.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.