Hlavní obsah

Na golfový turnaj Czech Masters dorazí anglická hvězda Donald

Jednou z hvězd golfového turnaje Czech Masters bude bývalá světová jednička Angličan Luke Donald, který je kapitánem evropského týmu v Ryder Cupu. Pořadatelé podniku elitní evropské série DP World Tour, jenž se bude hrát od 24. do 27. srpna na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu, to dnes oznámili v tiskové zprávě.

Foto: Andrew Wevers, Reuters

Luke Donald během nedávného turnaje Zurich Classic of New Orleans.

Článek

"Každý rok je naším cílem domluvit se na účasti s globální golfovou hvězdou a zároveň hráčem, který na D+D REAL Czech Masters nikdy nestartoval. Povedlo se nám to i letos. Znovu se mají diváci na Albatrossu na co těšit," uvedl majitel promotérské společnosti Relmost Petr Dědek.

"Bude to poprvé, co si zahraji v České republice a už se nemohu dočkat, až uvidím krásné město Prahu. Bude to jedna z posledních akcí, která se počítá pro Ryder Cup, tak jsem zvědavý, jak se hráči ukážou, aby se dostali do týmu," řekl Donald, který v letech 2011 a 2012 strávil na prvním místě světového žebříčku 45 týdnů.

Pětačtyřicetiletý hráč má na kontě 17 profesionálních vítězství včetně pěti titulů z PGA Tour a sedmi z nejvyšší evropské série. Čtyřikrát se radoval z triumfu v Ryder Cupu.

Reklama

Související témata: