Hlavní obsah

Na major PGA Championship se chystají Woods a po operaci zápěstí i DeChambeau

Na druhém majoru golfové sezony PGA Championship by měli startovat i dva hvězdní Američané Tiger Woods a Bryson DeChambeau. Vítěz 15 majorů Woods po loňské operaci nohy a návratu na dubnovém Masters trénuje již od neděle na hřišti v Tulse a vzkázal, že je silnější než před měsícem v Augustě. DeChambeau se vrací po operaci zápěstí.

Foto: Mike Simons, ČTK/AP

Tiger Woods při tréninku v Tulse.

Článek

"Od Masters jsem o hodně silnější. Po něm bylo pondělí hrozné, nic jsem nedělal, až v úterý jsem se mohl vrátit do práce," přiznal šestačtyřicetiletý Woods, jenž loni v únoru při autonehodě málem přišel o nohu. Masters v Augustě začal až nečekaně dobře a po prvním kole byl desátý, postupně se propadl na 47. místo.

Na seznamu účastníků druhého majoru roku je i další nedávný marod DeChambeau. V polovině dubna podstoupil operaci zápěstí, v němž si zlomil kůstku při stolním tenisu. "Jsem na cestě do Southern Hills CC. Zkusím to a věřím, že budu hrát," napsal v pondělí na twitteru předloňský vítěz US Open.

PGA Championship v Tulse v Oklahomě začne ve čtvrtek.

Zraněná Napoleaová vynechá i turnaj v Belgii

Zranění žeber nepustí golfistku Kristýnu Napoleaovou ani do turnaje Ladies European Tour v Belgii. Šestadvacetiletá druhá nejlepší Češka ve světovém žebříčku za olympioničkou Klárou Spilkovou léčí natržený sval. Na okruhu se Napoleaová letos blýskla druhým místem v Saúdské Arábii a devátým v Jihoafrické republice.

V dubnu v Austrálii si ale zranění zhoršila. "Mám rupturu mezižeberního svalu, už je to relativně lepší, ale rekonvalescence je na tři až čtyři týdny. Takže se budu odhlašovat z turnaje v Belgii a naskočím zpátky až v Itálii," uvedla v tiskové zprávě bývalá fotbalistka.

Napoleaová nestartovala už v předminulém týdnu v Madridu, vrátit na LET by se chtěla od 2. června. "Doufám, že už tento týden začnu patovat a dělat pomalé švihy a rotace v bazénu. Potom teprve začnu v posilovně rotovat s gumou a zkoušet lehké rány," dodala.

Reklama