Hlavní obsah

Na Q-school se zaskvěl Lieser, Nový se propadl

Parádní 2. kolo dostalo Ondřeje Liesera do výhodné pozice před druhou polovinou první fáze Q-school European Tour. V rakouském Ebreichsdorfu zahrál ve středu šest ran pod par (66) a se skóre -6 mu zatím patří dělená osmá příčka. Z Čechů, kteří mohou pomýšlet na postup do druhé fáze, jsou Stanislav Matuš dělený dvacátý a Marek Nový dělený třiatřicátý. Do další fáze postoupí 22 nejlepších a všichni, kteří tuto příčku budou dělit.

Foto: Facebook

Ondřej Lieser.

Článek

Lieser prožívá golfové znovuzrození. Po dlouhodobých problémech se zápěstím, které ho držely dlouho mimo hru, má v posledních týdnech formu jako hrom. Dvě druhá místa z domácích turnajů jsou toho důkazem. A skvěle hraje Lieser také v Rakousku.

V Ebreichsdorfu drží od loňského roku společně s několika dalšími hráči rekord hřiště (64) a ve druhém kole letošní první fáze kvalifikační školy se mu přiblížil na dvě rány. Pomohlo mu k tomu šest birdie, dvě bogey a eagle na jedenácté jamce.

"Rychlozpráva: Dneska -6. Uvidíme, co ostatní," vzkázal Ondřej Lieser na svém facebookovém profilu po dohrání kola. V tu chvíli dělil třetí příčku, z odpoledních flightů se tak před něho dostalo ještě pět hráčů. I tak má ale zaděláno na postup.

Ten se naopak trochu vzdálil Marku Novému, který po prvním kole za -2 ve středu jednu ránu ztratil a pohoršil si o osmnáct míst na dělenou třiatřicátou pozici. Ve zbylých dvou kolech tak bude muset zabrat, aby měl šanci bojovat znovu minimálně o kartu na Challenge Tour.

Ve středu si naopak trochu polepšil Matuš, který díky třem birdie a jedinému bogey poskočil o pět míst na dělenou dvacátou příčku s celkovým skóre tři pod par. Ze zbylých pěti Čechů už má teoretickou šanci pouze Martin Příhoda (+1), ostatní jsou prakticky mimo hru.

Reklama

Související témata: