Hlavní obsah

PGA Tour zavede turnaje bez cutu po vzoru konkurenční LIV, ta se jí vysmála

Golfová PGA Tour zavede od roku 2024 po vzoru konkurenční série LIV turnaje s omezeným počtem účastníků a bez cutu po dvou kolech. Představitelé PGA Tour to oznámili ve středu na oficiálním webu, LIV reagovala na twitteru posměšně.

Foto: pgatour.com

Tiger Woods na archivním snímku

Článek

PGA Tour plánuje pro příští sezonu odehrát novým systémem osm dosud nekonkretizovaných turnajů. Nebude se jednat o žádný ze čtyř majorů, Players Championship ani tři turnaje závěrečného play off FedExCupu. Na vybraných turnajích by mělo hrát 70-80 golfistů a všichni by měli absolvovat plný počet čtyř kol. Na příklad na únorovém Phoenix Open bylo 136 hráčů a 70 jich po druhém kole skončilo.

"Napodobování je nejvyšší formou pochvaly. Gratulujeme, PGA Tour. Vítej v budoucnosti," napsala na twitteru LIV poté, co se plány PGA Tour dostaly na veřejnost. Na turnajích LIV se totiž hraje podobným systémem: 48 golfistů bojuje tři kola bez cutu, vedle jednotlivců se hodnotí také týmy. Individuální soutěže mají dotaci 20 milionů dolarů, vítěz získá pětinu.

Představitelé LIV loni přetáhli z PGA Tour a evropské DP World Tour hvězdy typu Dustina Johnsona, Brysona DeChambeaua, Camerona Smithe, Phila Mickelsona či Sergia Garcíi. Lukrativní série je financována Saúdskou Arábií a její kritici upozorňují na to, že se země tímto způsobem snaží vylepšit image poškozenou stavem lidských práv.

Reklama

Související témata: