Hlavní obsah

Podle "přeběhlíka" k LIV Golf Watsona dostávají hráči startovné i na PGA Tour

Jedna z největších hvězd nové golfové série LIV Bubba Watson tvrdí, že peníze bokem za účast na určitých turnajích dostával už v době svého působení na okruhu PGA Tour. Pravidla Tour přitom vyplácení startovného hráčům zakazují. Dvojnásobný vítěz major turnajů ale v rozhovoru pro ESPN prohlásil, že šlo o častou praxi. Zareagoval tak na postoj vedení PGA, které od počátku kritizuje obrovské částky, jež konkurenční seriál financovaný ze Saúdské Arábie vydává na platby hráčům, aby je přetáhl z dosud dominantní série.

Foto: John David Mercer, Reuters

Golfista Bubba Watson na tiskové konferenci.

Článek

"Musím se tomu smát, protože už na PGA Tour jsem dostával za zavřeným dveřmi zaplaceno za účast na turnajích, na mnoha turnajích. A když Bubba Watson není ten nejlepší, znamená to, že ti nejlepší dostávali víc než já a častěji než já," prohlásil třiačtyřicetiletý Watson. "Byly to jisté peníze. I když jsem neprošel cutem, stejně jsem vydělal. Když jsem prošel cutem, vydělal jsem peníze navíc. Všichni to tak dělali, jen se o tom nemluvilo," dodal.

Watson podle svých slov dostával zaplaceno od sponzorů a pořadatelů turnajů. Držitel dvanácti titulů z okruhu PGA Tour ale neupřesnil, kolik peněz takto inkasoval ani na kterých akcích. Zástupci PGA Tour na dotaz ESPN jen konstatovali, že pravidla vyplácení startovného hráčům ve snaze přilákat je k účasti na turnajích zakazují.

Reklama

Související témata: